Categoriën

Archief

Enerverende dag

De dag begon vandaag weer redelijk op tijd omdat net als gisteren de eerste Nederlandse combinatie in de dressuur al vroeg van start moest. De ellende die Adelinde is overkomen zal iedereen inmiddels bekend zijn, in het stadion was iedereen op het moment dat ze uitgebeld werd met stomheid geslagen. Er stond op dat moment ruim 80% op het scorebord, ze was echt goed bezig. Het is natuurlijk al shit dat ze voor deze proef gediskwalificeerd is, maar dat ze hierdoor ook niet meer van start mag gaan in de andere proeven is helemaal ellendig. In onze tak van sport blijven de gevolgen mocht zoiets gebeuren beperkt tot één proef. Bij ons is de landenproef geen kwalificatie voor de individuele proef en mag je dus individueel gewoon starten.

Tussen één en twee konden wijzelf trainen in de wedstrijdhal. Miranka heeft Trump eerst even gereden en het ging redelijk goed. Bij het losstappen buiten vond Trump het allemaal wel interessant, en eenmaal binnen wat meer aan het werk viel het niet tegen voor de eerste rit na de reis. Daarna heb ik ook nog even gestapt. Meer voor mijn eigen spieren dan voor Trump. We kunnen nu de training rustig op gaan bouwen, en de kunst is natuurlijk om hem fit genoeg maar ook weer niet te fris aan de start te krijgen volgende week dinsdag. Dit is natuurlijk het eerste grote kampioenschap voor Trump, dus dat zal toch ook een klein beetje uitvinden worden. Frank, Glasten en Petra hebben ook lekker kunnen trainen, alle paarden lijken fit.

[Not a valid template] [Not a valid template]Nadat Trump weer op stal stond was het weer tijd om terug te gaan naar het dressuurstadion, waar Edward moest gaan proberen om alsnog de gouden medaille voor Nederland binnen te halen. Er lag nu onverwacht toch veel druk op hem om die eigenlijk al ingecalculeerde medaille te pakken. Des te knapper dus dat hij het weer waar heeft gemaakt, met als gevolg natuurlijk groot feest op de tribune en in het hele Nederlandse team. Inmiddels zijn ook de springruiters aangekomen, en zijn de paarden van de menners na veel oponthoud onderweg naar de quarantaine. Het Nederlandse team wordt dus steeds groter. Sowieso wordt het langzaamaan steeds drukker, ook de andere landen van de aangepaste sport komen binnen op het Kentucky Horse Park, vanaf donderdag zal het denk ik wat dat betreft wel gedaan zijn met de relatieve rust voor ons tot nu toe. Aan de andere kant is dat ook het teken dat de wedstrijd steeds dichterbij komt, en daar heb ik nog steeds ontzettend veel zin in.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.