Categoriën

Archief

Weer een dag voorbij

[Not a valid template]Vandaag was de tweede trainingsdag voor ons, nog vijf te gaan (inclusief de veteriniare keuring) voordat het feest ook voor ons echt gaat beginnen. Ik heb veel zin in de wedstrijd maar dagen zoals deze zijn absoluut geen straf, integendeel. Het weer is in vergelijking met de eerste dagen een stuk opgeknapt. Vandaag was het gok ik rond de 25 graden en zonovergoten. Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk om deel uit te maken van de wereldruiterspelen. Je hebt natuurlijk best veel contact met de sporters uit andere disciplines en je ziet het ook allemaal van dichtbij. Zo gaan we morgenmiddag kijken naar de finale van de reining. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om het presteren van jezelf, maar dit soort dingen maakt het wel leuk. Nog afgezien van het feit dat het denk ik enorme goede reclame voor onze sport is dat we hier zijn, we krijgen hopelijk toch meer aandacht dan wanneer ons WK weer ergens afzonderlijk zou worden gehouden.

[Not a valid template] De training met Trump ging ook vandaag eigenlijk wel goed, maar we hebben nog steeds redelijk rustig aan gedaan. Ik heb het idee dat Trump al wat meer begint te wennen aan de omgeving, hij was vandaag tijdens het rijden ook al wat minder afgeleid. Ik hoop dat dat zo doorgaat, dan moet ie volgende week dinsdag goed bij de les zijn. Met het lopen op zich is ook weinig mis, dus tot nu toe weinig reden tot klagen over hem. De bodem van onze wedstrijdbaan is niet helemaal geweldig, maar de hoop is dat na afloop van de dressuur niet alleen de ring maar ook de machines voor het bewerken van de bodem (gedeeltelijk) meekomen naar onze hal.

Na onze training was het wederom tijd om de dressuurruiters aan te moedigen, zij streden vandaag voor de individuele medailles in de grand prix special. De uitkomst moge duidelijk zijn, het was in ieder geval weer leuk met de hele Nederlandse club op de tribune.

Morgen trainen we om elf uur, waarna we vanaf één uur gaan kijken hoe Hubertus en Ricky het er vanaf gaan brengen in de reining finale. Ze hebben ons in ieder geval al voorspeld dat het dak eraf gaat dus dat belooft wat. Morgen komen ook de paarden van onder meer Israël en Engeland aan, dan zal op enkelen na het deelnemersveld denk ik redelijk compleet zijn.

Morgen volgen hopelijk nog een paar foto’s, daar is het nu te laat voor…

4 reacties aanWeer een dag voorbij

 • He Gert,

  Ik heb je berichten gevonden :). Erg leuk om op deze wijze erbij betrokken te worden.
  Mooi dat het zo goed gaat. Spannend!
  Veel succes met je trainingen en blijf er van genieten!!
  Keep on writing, het wordt gelezen…

  Groet,
  Willem Royaards

  • Ik zal mijn best blijven doen om te blijven tikken in de Nederlandse nachtelijke uren… Heb je ‘s ochtends vroeg na het inloggen weer wat te doen 🙂

 • Lucy

  Hey Gert, we zijn hier met z’n allen op stal. En we willen gewoon even een berichtje plaatsen. We vinden het leuk dat je elke dag wat schrijft. Zorg je ook goed voor mijn dochter?

  Groetjes

  • Goed bezig Lucy :-). Met je dochter gaat het prima hoor, die is vandaag gezond en wel aangekomen met de paarden op het wedstrijdterrein. In de gaten houden lijkt me meer een werkje voor Miranka 🙂