Categoriën

Archief

Teleurstelling bij reining en eventing

Vandaag was het voor ons trainingsdag nummer vier, met wederom super weersomstandigheden. We hopen hier allemaal van harte dat het zo blijft, met de relatieve kou en regen van een paar dagen terug is een evenement als dit toch een heel stuk minder leuk.

[Not a valid template] [Not a valid template]De training ging bij ons allemaal eigenlijk wel goed voor zover ik weet. Frank had Tiësto met de hulp van Adelinde vandaag beter aan het lopen als gisteren, en van Glasten en Petra heb ik ook geen negatieve geluiden gehoord. We bouwen de training van Trump heel rustig op. De wedstrijd begint pas op dinsdag en dan moet hij vlammen, niet nu in de training. Natuurlijk moet hij ook niet te fris zijn, maar dat is met eventueel wat longeren voor de wedstrijd makkelijker op te lossen dan wanneer Trump al vermoeid aan de start komt.

Na de training was het weer tijd om te gaan supporteren bij de andere Nederlandse deelnemers. Als eerste zijn we gaan kijken bij de finale van de reining, waar Hubertus en Ricky een gooi gingen doen naar de medailles. Helaas was bij beide paarden de pijp behoorlijk leeg en was de uitslag verre van dat waar men van tevoren op gehoopt had.

[Not a valid template] [Not a valid template]Na de reining ging ik even terug naar stal om te kijken hoe het met Trump was, en toen waren inmiddels ook de paarden van Israël aangekomen. Alle paarden en ook groom Nicole Vervoort hebben de reis goed doorstaan. Grote afwezigen tot nu toe zijn wat mij betreft de Amerikanen. Die komen als het goed is voor in onze stallenrij te staan, maar tot nu toe zijn alle stallen nog leeg. Maar goed, ze zullen daar ongetwijfeld goed over nagedacht hebben dus we zien ze vanzelf wel verschijnen.

Daarna zat het hele Nederlandse team op de tribune van het dressuurstadion om Tim Lips aan te moedigen. Vanaf de tribune was het niemand opgevallen dat Oncarlos met zijn tong lag te klooien. De punten vielen echter niet mee en ook aan Tim zelf was na de proef duidelijk te zien dat er iets niet goed zat. Ontzettend balen natuurlijk omdat hij nu meteen op achterstand staat voor de andere onderdelen. Wat dat betreft hebben wij het geluk dat behalve voor het landenklassement iedere proef op zich staat en je na een waardeloze rit de ene dag, de andere dag alsnog goud kunt halen. Zo begreep ik vandaag pas dat Hans Peter morgenavond niet van start mag gaan in de kür. Alleen de beste vijftien van de grand prix special gaan van start, en daar zat hij mede vanwege de sprong van Nadine op de laatste middellijn niet bij.

Morgen moeten we om tien uur ‘s ochtends trainen, daarna een middagje niet veel doen denk ik en dan ‘s avonds natuurlijk supporteren bij de kür op muziek die bij kunstlicht wordt verreden. Diegene die vanuit Nederland live mee wil kijken moet dus erg lang opblijven. Hopelijk gaat de Nederlandse vlag dan nog een keer omhoog op de middelste vlaggenmast in het stadion…

4 reacties aanTeleurstelling bij reining en eventing

 • Sabine

  Leuk dat je, ook, zo fanatiek nu je website bijhoudt…kan ik toch meegnieten! Doe mijn zussie de groeten (en de rest natuurlijk ook, maar zussie in het byzonder)en geniet van al het moois!!!! Succes met de training en tja…uiteraard ook met de wedstrijd….
  Ik blijf jullie volgen!

  Gr Sabine

 • Kelly

  Hee hallo Gert!

  Ziet er top uit dit allemaal. Goed om te horen dat de paarden zich al een beetje thuis beginnen te voelen en dat jullie lekker rustig aan beetje aan het trainen zijn en daarnaast elke keer Nederland aan gaan moedigen in alle denkbare disciplines. Hier in Nederland hebben we ook al heel wat gezien via de televisie, er is nog nooit zoveel uitgezonden als nu geloof ik. Heb jullie zelfs al een keer gespot op de tribune bij de landenwedstrijd dressuur, iedereen in het oranje, alleen degene voor Miranka had iets blauws/paars aan.. tjonge! Geniet ervan en iedereen de groetjes daar!

  • En diegene die iets blauws/paars aan had was ik zeker? :-). Echt geen idee meer maar zou goed kunnen. De voorraad oranje polo’s is redelijk beperkt, en laten (ver)wassen in het hotel is ook al zowat. Vanavond bij de kür ben ik weer in het oranje, maar die wordt zo te zien niet live uitgezonden in Nederland. Is ook wel een beetje een onguur tijdstip voor Nederlandse begrippen natuurlijk.

 • Kelly

  Haha, nee geen idee wie het was. In ieder geval een vrouw en ze had haar haren los! Jij was netjes in het oranje 🙂 haha! Het viel gewoon op omdat er een oranje vlek in beeld kwam en er dus één iemand bij stond die niet in het oranje was. Kür is inderdaad niet live uitgezonden, maar heb vanochtend vanaf 7u wel de küren van Isabell, Imke, Laura, Edward, Steffen en die Spanjaard gezien. Had Imke alleen wel wat meer punten gegund, ze reed echt supergoed! Jammer dat Trump nog niet helemaal op zijn best aanvoelt, maar misschien spaart hij zichzelf nu nog een beetje om volgende week te gaan knallen.

  Succes met de laatste trainingen en de veterinaire keuring morgen.

  Het komt nu wel heel snel dichterbij! Geniet ervan en jullie kunnen het.

  Groetjes uit Brabant!