Categoriën

Archief

Trump onderweg naar de WEG

[Not a valid template]Een paar uur geleden hebben we Trump in (een tijdelijke) stal gezet op het vliegveld in Luik. Als alles volgens planning verloopt begint het laden van de paarden om middernacht en vertrekt het vliegtuig rond 04:00 richting Cincinnati. Ook dit keer wordt het transport geregeld door de firma Peden Bloodstock, en net als tijdens de reis van en naar Athene in 2004 was alles prima geregeld. Dat moet ook wel, want anders kan het met de ruim 40 paarden die vannacht vliegen denk ik best een chaos worden.

Al bij het uitladen van het paard staan er mensen klaar om te helpen en je naar de juiste stal te wijzen. In het geval van Trump was men extra attent geweest door hem vanwege zijn grootte een stal aan het begin van de rij te geven, zodat hij makkelijker de stal in en uit kan. De stalgang was namelijk nogal smal. Ook bij het uitladen van de kisten was er hulp genoeg, althans nadat men de enorme zooi van Saudi Arabië die net voor ons aankwamen verwerkt had.

Daarna hebben we Trump gevoerd en hem een deken op gedaan, waarna het tijd was om weer te vertrekken. Het blijft toch raar om je paard op zo’n moment achter te moeten laten. Eerst een vlucht terwijl Trump nog nooit gevlogen heeft, dan twee dagen quarantaine en dan nog eens het transport met een vrachtwagen van Cincinnati naar het wedstrijdterrein in Lexington. Ik zal dan ook ontzettend blij zijn als ik Trump dinsdag heel en hopelijk redelijk fit terugzie.

5 reacties aanTrump onderweg naar de WEG