Categoriën

Archief

Het gaat beginnen…

Zoals al uit onderstaande persberichten van de KNHS blijkt is de keuring vandaag voor alle Nederlandse paarden goed verlopen, en zijn inmiddels ook de starttijden bekend. Grade II heeft de meeste deelnemers van alle grades, dus aan concurrentie geen gebrek. Petra gaat als zevende de ring in, ik start geloof ik ergens op driekwart van het deelnemersveld.

[Not a valid template]De keuring van vanochtend verliep zoals verwacht voor ons zonder problemen. Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar als het iedere ochtend goed gaat moet het wel raar lopen wil het deze ochtend dan opeens helemaal fout gaan. Er zijn wel een paar paarden van andere landen die morgenvroeg terug moeten komen. Ik ben benieuwd of ze dan alsnog allemaal toegelaten worden of er toch echt paarden uit de wedstrijd worden gelaten. Er zaten er in ieder geval een paar tussen die wanneer ze morgenvroeg weer zo lopen absoluut niet in de wedstrijdring thuishoren als je het mij vraagt maar goed, we zullen zien. We hebben ons als Para Equestrian hier op de WEG wel een slechte dienst bewezen door in tegenstelling tot de andere disciplines de keuring gigantisch uit te laten lopen. Waar gisteren bij het springen nog geen minuut per paard nodig was, duurde het bij ons twee tot drie keer zo lang. Tot verbazing van menig toeschouwer. Als we er bij willen horen moeten dit soort dingen toch ook wat strakker geregeld worden.

Na de keuring was het tijd om te gaan trainen. De chaos waar ik een beetje op gerekend had viel mee achteraf. Meteen na de keuring was het wel ontzettend druk maar een uurtje later kwam er genoeg ruimte om fatsoenlijk te kunnen rijden. Trump was voorafgaand aan de keuring nogal wakker, dus ik was benieuwd hoe dat onder het zadel was. Het lijkt iedere dag wel wat fitter te worden, maar helemaal de oude is hij nog niet. Dat maakt de voorbereiding nu ook ontzettend lastig. Gedurende het seizoen hadden we behoorlijk goed uitgevogeld hoe we hem het beste aan de start kregen voor een wedstrijd, maar heel dat plan kan voor morgen door de huidige omstandigheden de prullenbak in. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het zal gaan. Het plan is nu om relatief kort maar fel los te rijden, en dan alles eruit te persen wat erin zit in de ring. En dan hopen we maar dat hij niet zo’n uitspatting krijgt als vanochtend voor de keuring.

Na de wedstrijd van morgen hebben wij een rustdag, als Trump dan verder hersteld hebben we naar de individuele proef toe hopelijk een normalere voorbereiding. Nu wordt het hoog tijd om naar bed te gaan, morgen wordt een lange dag met Frank die pas rond vijf uur moet starten. De dagelijkse update zullen de mensen met een fatsoenlijk slaapritme in Nederland waarschijnlijk dus pas op woensdag kunnen lezen.

ps. Voor de volgers vanuit het Groninger stamboek: Ook Ravel is goed door de keuring gekomen, evenals zijn teamgenoten. Ik heb ook een aantal foto’s van de keuring, die volgen later nog. Ik probeer morgen ook foto’s te maken van de proef als het een beetje meezit.

3 reacties aanHet gaat beginnen…