Categoriën

Archief

Persbericht KNHS landenwedstrijd na grade II

Nederland gaat aan de leiding bij para dressuur (met filmpjes)

5 oktober 2010

gert bolmer-triumph
12

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) – Nadat er twee combinaties in de landenproef, het eerste onderdeel van de teamwedstrijd, hebben gereden, gaat Nederland bij de dressuur aangepast sporten aan de leiding in het klassement. Gert Bolmer (Den Ham) werd met een uitstekende proef eerste in grade 2, net voor Petra van de Sande (Den Haag) die op de tweede plaats eindigde. Later op de dag rijden Glasten Krapels (Halfweg) en Frank Hosmar (Haarle) de landenproef in respectievelijk grade 3 en 4.

Petra van de Sande die met haar tienjarige schimmelmerrie Toscane (v. Obelisk) als eerste reed, legde een goede basis voor het team. Ze reed een gedegen proef met een fijne aanleuning. Alleen bij het halthouden was er sprake van een kleine storing. Haar elegante merrie heeft een mooie uitstraling en fijne gangen en dat werd beloond met een score van 71,238%.

Petra, die in 1990 een dwarslaesie opliep bij een ongeluk met parachutespringen, heeft Toscane al vijf jaar in haar bezit. Ze was tevreden, maar blijft kritisch op zichzelf. .”Het ging onwijs goed, maar er zaten een paar foutjes in. Ik had wat storinkjes bij het halthouden en de slangevolte. Ik kan nog hoger scoren. Het gevoel bij het losrijden buiten was nog beter. Binnen was ze wat meer bezig met de omgeving en dan reageert ze minder goed op mijn been.”

Gert Bolmer leverde een knappe prestatie door met Triumph (v. Voltaire) met een score van 71,810% op de eerste plaats te eindigen in grade 2. De 27 jarige ruiter die door een aangeboren handicap slechts een minimale spierkracht in de motoriek, spierkracht en balans in zijn benen heeft, reed een uitstekende proef zonder fouten. Dit vergde veel energie voor Bolmer. “Het was heel hard werken in de ring en mijn spieren doen erg pijn, maar ik ben heel blij”, laat Bolmer tevreden weten. “Ik heb Triumph pas anderhalf jaar en hij maakt veel progressie. Toen we aankwamen voelde hij wat mat aan, dus we hebben heel rustig aan gedaan in de training. Hij voelde vandaag het beste aan tot nu toe.”

Bondscoach Jeanette Wolfs is uitermate tevreden over de prestatie van de Nederlanders: “Ze hebben gereden voor wat ze waard zijn. De toon is gezet.” Om 21.33 uur Nederlandse tijd rijdt Glasten Krapels, gevolgd door Frank Hosmar om 23.03 uur.

Programma
Bij de discipline dressuur aangepast sporten telt, naast de landenwedstrijd ook de individuele proef mee voor het landenklassement. Deze individuele proef vindt plaats op woensdag 6 oktober voor grade 3 en 4. Dat betekent dat dan voor Nederland starten Glasten Krapels (Grade 3, Halfweg) met Matador en Frank Hosmar (grade 4, Haarle) met Tiesto (v.Jazz). Op donderdag 7 oktober staat de individuele proef voor de grades 1a, 1b en 2 op het programma. Dan zullen Gert Bolmer (grade 2, Den Ham) met Triumph (v. Voltaire) en Petra van de Sande (grade 2, Den Haag) met Toscane (v.Obelisk). Aan het eind van deze individuele proef zullen zowel de eerste individuele medailles als de landenmedailles uitgereikt worden.

De kür op muziek wordt over drie dagen verreden, op vrijdag 8 oktober voor grade 1a en 3 (Glasten Krapels). Op zaterdag 9 oktober rijden de combinaties uit grade 1b en 2(Gert Bolmer en Petra van de Sande) en op zondag 10 oktober maakt Frank Hosmar het karwei af. Alle wedstrijden starten om 08.30 ’s ochtends. (dit is 14.30 uur Nederlandse tijd).

Kijk hier voor de reactie van Petra na haar proef

Kijk hier voor de reactie van Gert na zijn proef

Volg al het laatste nieuws via twitter: www.twitter.com/wegkentucky

Startlijsten, uitslagen uitslagen en info: www.alltechfeigames.com

Tekst: Christa van Duin, foto’s: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.