Categoriën

Archief

Was het vandaag maar donderdag geweest…

Dan had ik deze update kunnen schrijven met een gouden medaille om mijn nek maar helaas, het is pas dinsdag en vandaag vielen er nog geen medailles te winnen. Wel hebben we als team een goede eerste stap gezet naar een teammedaille. We staan op dit moment derde kort achter Duitsland, met negen procent voorsprong op de nummer vier.

Petra reed vanochtend als eerste voor Nederland en zette (van horen zeggen want ik was mezelf aan het voorbereiden op mijn proef) een mooie proef neer met een enkel klein foutje maar een hele mooie score van 71,2%. Een mooie start voor het landenteam dus.

[Not a valid template]Daarna was ikzelf aan de beurt, en zoals ik gisteren al schreef was het de planning om kort maar fel los te rijden, en dat hebben we ook gedaan. Bij Miranka zag het losrijden er niet verkeerd uit maar het was nog steeds niet hoe het kan zijn. Ik heb Trump daarna zelf relatief kort gereden en ook veel gestapt. Pas op het laatst heb ik met veel tempowisselingen en overgangen geprobeerd Trump nog wat scherper te krijgen, om zelf ook genoeg energie over te houden voor in de ring. Terwijl we naar de wedstrijdbaan toe stapten zei ik al tegen Miranka dat Trump het best aanvoelde sinds we hier in Amerika zijn. Dat wil bepaald niet zeggen dat het helemaal super was, maar Miranka heeft weer ontzettend goed werk gedaan om onder deze omstandigheden Trump voor mij zo goed mogelijk aan de start te krijgen.

[Not a valid template]Om de ring was Trump mooi ontspannen en toen ik aandraafde leek er weer een klein beetje van de ‘oude’ Trump naar boven te komen. Het binnenkomen ging prima en ook de lastige voltes daarna kwam ik goed door, al vergde het wel heel wat inspanning van mij. De middendraf kwam er jammer genoeg niet helemaal goed uit, daarvoor miste Trump nog teveel power van zichzelf. Zoals ik wel een beetje had verwacht leverden de staponderdelen daardoor niet echt problemen op, en ging het achterwaarts volgens mij heel netjes. Ook de laatste lijn voor het afgroeten ging goed waardoor ik zonder iets van een score te weten behoorlijk blij maar compleet gesloopt was na het afgroeten. Ik had een paar dagen geleden niet verwacht nu zo’n proef neer te kunnen zetten. Ik was de hal al uit voor de bittencontrole toen ik de speaker hoorde: “Looks like we have a new leader”. Dat had ik toch niet helemaal verwacht, maar mijn feestvreugde werd ruw verstoord door immense kramp op het moment dat ik van Trump af stapte. Ik had zoals vooraf voorgenomen alles gegeven en daar moest ik even (en nu nog steeds) flink voor betalen. Na mij moesten nog enkele sterke combinaties maar niemand ging nog over mijn score van 71,8% heen. Helaas levert een eerste plaats vandaag helemaal niets op, in tegenstelling tot donderdag. Dan wordt voor grade II de individuele proef verreden, en het resultaat daarvan telt tegelijkertijd mee voor het landenteam. Maar ja, ik kan nu in ieder geval zeggen dat ik één dag de beste van de wereld was in mijn klasse, en dat is toch ook wel aardig. De proef van donderdag ligt mij en Trump wat minder, maar we gaan net als vandaag er alles aan doen om Trump goed aan de start te krijgen. En als het moet rij ik mezelf gewoon nog een keer de vernieling in en dan zien we wel waar het schip strand.

Rond half vier was Glasten aan de beurt. Hij reed een correcte proef met eigenlijk maar één foutje, maar er had misschien wat meer flair in zijn proef mogen zitten. Zijn score kwam uit op 66,9% en een nette vierde plaats, in een toch wel wat uitgedund deelnemersveld. Yonatan Dresler uit Israël werd in deze grade prima vijfde. Hij behaalde 65,1%

Frank was als laatste voor Nederland aan de beurt. Hij reed een mooie proef met af en toe een klein ‘dingetje’. Hij behaalde een tweede plaats met een score van 68,8%.

Morgenvroeg start Frank weer als eerste voor Nederland, en morgenmiddag is Glasten aan de beurt. Zij strijden dan om de individuele medailles waarbij de scores ook meetellen voor het landenteam. Aan Petra en mij dan op donderdag de taak om hopelijk een teammedaille veilig te stellen en ook individueel de prijsuitreiking binnen te rijden.

Klik hier voor alle uitslagen, en hier voor de uitslag van grade II

Foto’s volgen, het is inmiddels hoog tijd voor wat nachtrust.

7 reacties aanWas het vandaag maar donderdag geweest…

 • Eline

  Hoi gertje
  je hebt het weer supper gedaan.
  op naar donderdag…….(en naar die plak die je zo graag wilt hebben )
  groetjes el

 • Wilma

  Héé hallo,
  Wat een fantastische prestatie heb je geleverd. Ik kan niet trotser op je zijn!!!! Wij allemaal trouwens (pa, ma en oma zitten hier nu ook!) Neem vandaag goed je rust en dan morgen nog een keer zo’n superscore!! We kijken met spanning iedere keer op de PC…
  Groetjes en een dikke knuffel Wilma (en de rest van de Klinkies) en pa en ma

 • Michel (collega Getronics)

  Hi Gert,

  Nieuwsgierig was ik naar je verrichtingen in de VS en scande even je site. Wat geweldig te lezen dat het goed ging en dat je een dag de beste van de wereld was. Chapeau!

  Rust goed uit en hopelijk lees ik vrijdag wederom zulk geweldig nieuws. Succes donderdag!
  😉

  Mvg,
  Michel

 • Super gereden, als deze stijgende lijn zich voortzet dan krijg je donderdag de mooiste kleur om je nek!

 • Bedankt allemaal voor de reacties. Ben erg benieuwd hoe Frank en Glasten het er vanaf gaan brengen en hoe we na vandaag ervoor staan met het team. Morgen moet ik schijnbaar als één van de eersten in grade II om 09:00 lokale tijd. Niet echt gunstig geloot dus maar daar doe je helaas niets aan.
  Vandaag alleen een lichte training voor Trump, en dan kijken hoe we de voorbereiding voor morgen gaan doen.

 • Anja

  ZET HEM OP!!!!!!!!!! We duimen heeeeeeeel veel voor je! Zelfs Max en San! Groetjes aan papsie en mams. Helaas zijn er 3 guppies van je ma naar de haaien, doodsoorzaak: onbekend 😉 Groetjes Rick en ik

 • Galiet (Collega GC)

  Gert,

  Suc6 en je weet het hé, er is maar 1 kleur die wij mooi vinden 🙂
  Ga ervoor !!!

  gr,
  Galiet Ghazi