Categoriën

Archief

Laatste ‘normale’ training

[Not a valid template]Vandaag was de laatste gewone trainingsdag, voor de veterinaire keuring van morgen en het begin van de wedstrijden op dinsdag. Heel gewoon zijn de trainingen voor mij tot nu toe helaas nog niet geweest. We hebben eigenlijk nog niet één dag kunnen trainen zoals we dat graag zouden willen, dat is natuurlijk nooit fijn als voorbereiding. Aan de andere kant is er ook nog niets verloren. We blijven er domweg alles aan doen om Trump fit te krijgen en te zorgen dat ik zelf ook fit blijf. Dat betekende vandaag wederom dat ik niet mee ben geweest met een uitstapje van het team om mijn spieren zoveel mogelijk te ontlasten. Meer kunnen we op dit moment niet doen en dan is het afwachten waar ons dat de komende week gaat brengen.

Vandaag ging het al wel weer iets beter als gisteren, maar de draf die normaal juist ons sterke punt is blijft nu behoorlijk achter. Doordat Trump er zelf minder aan trekt wordt het nauwkeurig rijden van de proef, ook omdat hij zo groot is, nog een stukje moeilijker. Dit klinkt allemaal misschien behoorlijk deprimerend maar ik heb de hoop nog absoluut niet opgegeven. Het is nog geen dinsdag en pas de dagen daarna worden de medailles verdeeld. In het verleden heb ik vaak goed gepresteerd terwijl het in eerste instantie ontzettend tegen zat, dus ik ben wat mij betreft niet op voorhand al verslagen.

Morgenvroeg begint om 08:30 lokale tijd (14:30 Nederlandse tijd) de veterinaire keuring. Onze paarden zijn ingedeeld vanaf plaats 60 tot 64. Met ongeveer een minuut per paard zouden we dus rond 09:30 aan de beurt moeten zijn. Daarna kan er getraind worden, maar er is geen schema en de wedstrijdbaan is gesloten. Dat betekend waarschijnlijk dat het na de keuring een chaos wordt van ruiters die allemaal willen trainen om daarna alles klaar te kunnen maken voor de eerste proef van dinsdag. Omdat de overdekte wedstrijdbaan niet beschikbaar is speelt het weer ook nog mee. Om je de dag voor de wedstrijd nat te laten regenen is voor zowel ruiter als paard met deze temperaturen niet echt handig. Het was vandaag ergens rond de 12 graden als ik het goed gehoord heb, dus dat was wel even afzien na het weer van de afgelopen dagen. Gelukkig wordt het vanaf morgen langzaam weer wat warmer en zonniger.

Na de keuring worden ook pas de starttijden voor dinsdag bepaald, het is al wel duidelijk dat grade II als eerste van start gaat vanaf 08:30. Als laatste voor de lol nog even wat luchtfietserij vooraf. Voor het landenteam is een bronzen medaille voor ons denk ik het hoogst haalbare. Goud is normaal gesproken voor Engeland, en Duitsland was tot nu toe meestal te sterk voor ons maar zij missen wel een sterke grade III combinatie. Noorwegen, Denemarken en België hebben ook teams die het ons lastig kunnen maken, en daarnaast is het afwachten waar Amerika en Canada mee op de proppen komen.

Individueel zijn in grade II alle sterke combinaties aanwezig, daar gok ik op een top vergelijkbaar met het EK vorig jaar (Nederland, Duitsland en Engeland) aangevuld met Canada en misschien duikt er opeens een nieuwe combinatie op. Dat is met name in de lagere grades niet ongebruikelijk. Grade III van Glasten schijnt dit keer een relatief kleine groep te zijn. Er missen sowieso twee toppers uit Engeland en één uit Duitsland, dus wie weet liggen daar kansen. Bij Frank in grade IV zijn er meerdere voorheen sterke ruiters die hier met een nieuw jong paard starten, dat biedt denk ik mogelijkheden. In grade IV is de kans op nieuwe combinaties die opeens tevoorschijn komen niet zo heel groot, dus ik denk dat Frank normaal gesproken goede kans maakt op mooie klasseringen. De afgelopen week is meerdere keren gebleken dat het uiteindelijk allemaal nog maar moet gebeuren en dat niemand zeker is van een medaille, dus aan bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend :-). Mijn voorspellingen voorafgaand aan het EK in Noorwegen vorig jaar bleken heel aardig te kloppen, we zullen zien hoeveel ze dit keer waard blijken te zijn.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.