Categoriën

Archief

Perbericht KNHS keuring paarden

De KNHS heeft een persbericht gepubliceerd over de prima verlopen veterinaire keuring van onze paarden:

Alle Nederlandse paarden para equestrian fit

4 oktober 2010

annelies hosmar - triumph (gert bolmer)
1 | 2 | 3 | 4

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) – Alle Nederlandse paarden van de discipline dressuur aangepast sporten zijn maandag onder koude weersomstandigheden fit bevonden tijdens de veterinaire keuring. Met deze goedkeuring is het WK voor de aangepaste sporters ook begonnen.

Dinsdag 5 oktober om 14.30 uur Nederlandse tijd staat de landenproef op het programma, waarbij alle combinaties uit alle grades van start gaan. Bij de discipline dressuur aangepast sporten telt ook de individuele proef mee voor het landenklassement. Deze individuele proef vindt plaats op woensdag 6 oktober voor grade 3 en 4. Dat betekent dat dan voor Nederland starten Glasten Krapels (Grade 3, Halfweg) met Matador en Frank Hosmar (grade 4, Haarle) met Tiesto (v.Jazz). Op donderdag 7 oktober staat de individuele proef voor de grades 1a, 1b en 2 op het programma. Dan zullen Gert Bolmer (grade 2, Den Ham) met Triumph (v. Voltaire) en Petra van de Sande (grade 2, Den Haag) met Toscane (v.Obelisk). Aan het eind van deze individuele proef zullen zowel de eerste individuele medailles als de landenmedailles uitgereikt worden.

De kür op muziek wordt over drie dagen verreden, op vrijdag 8 oktober voor grade 1a en 3 (Glasten Krapels). Op zaterdag 9 oktober rijden de combinaties uit grade 1b en 2(Gert Bolmer en Petra van de Sande) en op zondag 10 oktober maakt Frank Hosmar het karwei af. Alle wedstrijden starten om 08.30 ’s ochtends. (dit is 14.30 uur Nederlandse tijd).

De Nederlanders hebben er zin in: “Adelinde Cornelissen heeft me hier een paar dagen geholpen met de training en Tiesto loopt super, dus wat mij betreft mag het beginnen”, aldus Frank Hosmar. Ook Petra van de Sande, die dinsdag in de landenwedstrijd samen met Gert Bolmer in de eerste groep van start gaat, heeft er zin in. “”We zijn er helemaal klaar voor”, laat Van de Sande weten.

Bekijk hier een interview met Frank Hosmar
Bekijk hier een interview met Petra van de Sande

Kijk voor overige interviews met de ruiters op www.knhs.nl of www.paardensport.tv
Volg al het laatste nieuws via twitter: www.twitter.com/wegkentucky

Startlijsten, uitslagen uitslagen en info: www.alltechfeigames.com

http://www.knhs.nl/news.asp?pCatID=&CatID=&ID=19526&style=&ppCatID=&zoomstyle=&men=&PicID=2

2 reacties aanPerbericht KNHS keuring paarden

 • Monique

  Hoi Gert,

  Wat leuk dat je je site zo netjes bij houdt met informatie over het wel en wee van jullie in Kentucky. Nu kunnen we jullie toch nog volgen.
  Bij deze wil ik je morgen en de komende dagen heel veel succes wensen.
  Zet hem op, je kunt het!!!!

  Groeten Monique v Berkel

 • Thx, we gaan ons best doen. Zowel qua rijden als het bijhouden van de site natuurlijk. En dan hopen we natuurlijk dat er alleen maar ontzettend positief nieuws komt de komende dagen. Dat is natuurlijk altijd afwachten, maar nu zeker. Wordt vervolgd…