Categoriën

Archief

Wedstrijddata bekend gemaakt

Vanmiddag was de eerste meeting voor alle chef d’equipes, en daar is ook (eindelijk) bekend gemaakt welke grade wanneer moet starten. Er zijn namelijk twee dagen ingepland voor de individuele proeven, en zelfs drie dagen voor de kür op muziek. De planning is globaal als volgt (van grade Ia en Ib weet ik het niet helemaal zeker) :

  • Dinsdag: Grade 1a, 1b, 2, 3 en 4 team proef
  • Woensdag: Grade 1a, 1b en 3 individuele proef
  • Donderdag: Grade 2 en 4 individuele proef
  • Vrijdag: Grade 1a en 3 kür op muziek
  • Zaterdag: Grade 1b en 2 kür op muziek
  • Zondag: Grade 4 kür op muziek

Petra en ik hebben in Grade 2 dus een rustdag tussen iedere wedstrijddag, en ook een vrije dag voordat de paarden op maandag 11 oktober weer op het vliegtuig richting Nederland gaan. Dat laatste is sowieso wel fijn, of die rustdagen tussen de wedstrijddagen in goed uitpakken zal moeten blijken.

Voor het zover is moeten de paarden maandag eerst allemaal nog door de veterinaire keuring heen komen. Waar ik vorig jaar tijdens het EK vooraf nog schreef dat dit slechts een formaliteit was werden er destijds uiteindelijk twee paarden niet toegelaten tot de wedstrijd. Dat gun je natuurlijk niemand voor zo’n wedstrijd en na zo’n lange reis voor de meesten. Onze paarden worden iedere ochtend al even ter controle over het hard gedraafd voor onze teamveterinair Brenda Hoogelander, dus tenzij er nog hele vreemde dingen gebeuren zou de keuring eigenlijk geen problemen op mogen leveren. We hebben de afgelopen week bij andere disciplines echter al genoeg voorbeelden gezien dat dit helaas geen enkele garantie biedt.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.