Categoriën

Archief

Rustig dagje

[Not a valid template] [Not a valid template]Voor de dagelijkse update gaan we natuurlijk eerst terug naar gisteren, waar Edward en Totilas in de kür op muziek hun derde gouden medaille wonnen. Imke had met Sunrise absoluut brons verdient. Ze reed eigenlijk als enige foutloos en de muziek paste perfect van begin tot eind, maar er moest blijkbaar toch een medaille in Amerika blijven, waardoor Imke vierde werd. Na de prijsuitreiking was het wederom feest in de champagnebar vlak achter het stadion. Daarna zijn we samen met de dressuurruiters vol gepropt in een busje teruggereden naar het hotel. Op zich wel apart, voor hen zat de wedstrijd erop, en ze waren allemaal blij dat ze weer naar huis konden.

Voor ons moet het natuurlijk nog beginnen en naar huis toe is wel het laatste wat ik op dit moment wil. Al zullen wij volgende week zondag na afloop van de wedstrijd waarschijnlijk hetzelfde gevoel hebben. De kans dat wij ook met 3 gouden medailles naar huis gaan is niet zo groot, met drie medailles van welke kleur dan ook zouden we denk ik al niet ontevreden mogen zijn.

Onze paarden liepen vandaag weer fijn. Trump oogde wat fitter als gisteren dus we houden hem goed in de gaten, trainen rustig aan en doen er voor de rest alles aan om hem dinsdag (en de dagen erna) fit aan de start te krijgen. Glasten en Frank waren beiden erg tevreden over de training. Petra heb ik vandaag niet over haar training gehoord, maar geen bericht goed bericht gaan we dan maar vanuit.

De definitieve inschrijvingen zijn inmiddels bekend, er gaan volgende week 89 combinaties uit 25 landen van start. Voor onze discipline is dat zeker gezien de kosten die het deelnemen hier met zich meebrengt een heel mooi aantal. Er komen zelfs meer landen aan de start dan bij de ‘gewone’ dressuur. Helaas staat bij de combinaties niet vermeld in welke grade zij starten, dus de precieze concurrentie is nog niet helemaal duidelijk. Alle bekende/sterke namen in grade II staan in ieder geval wel op de lijst, dus daar helaas geen meevallers.

Klik hier voor de volledige lijst met definitieve inschrijvingen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Tim Lips is gevallen in de cross en daardoor is gediskwalificeerd. Een ontzettend bitter einde van een wedstrijd die donderdag al tegenvallend begon in de dressuur. Hij en vele anderen met hem hadden zich toch heel wat anders voorgesteld van dit WK.

1 reactie opRustig dagje

  • Jullie hebben het goed gehad aan de champagnebar, wat dat betreft is het wel een voordeel dat de wedstrijden niet door elkaar gehouden worden. Jammer blijft wel dat jullie de aanmoedigen van het deel van de Nederlandse ploeg die nu naar huis gaan moeten missen.