Categoriën

Archief

Persbericht KNHS zilveren medaille

Zilver voor Gert Bolmer (met filmpjes)
10 oktober 2010

gert bolmer - triumph
123456

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) – Gert Bolmer (Den Ham) heeft met Triumph (Voltaire x Ladalco) op het WK Para Dressage zilver gewonnen in de Kür Grade II. Petra van de Sande (Den Haag), die in een eerdere wedstrijd al goud wist te winnen, eindigde nu met Toscane op de vijfde plaats.

Bolmer, die in de landenproef eerste werd, maar inde individuele proef genoegen moest nemen met een zevende plaats, liet een mooie en secuur gereden kür zien. Alleen in het laatste halthouden leek Triump weer even terug te vallen op zijn gedrag van de individuele proef en ging wat te vroeg op de rem staan. Alle omstanders waren het er over eens dat Gert een goede kür had gereden, maar de perfectionistisch ingestelde Bolmer zelf bleef kritisch direct na zijn proef: “Ik maakte geen fouten, ,maar de draf kan nog veel flitsender. Triumph heeft het hele WK wat mat aangevoeld en ik heb geen enkele dag kunnen rijden, zoals het kan. Hij was nu in de draf wat zuur en kan normaal gesproken nog veel meer van de grond lopen. Ik kon het nu echter in tegenstelling tot de individuele proef aan de goede kant van de streep houden. Ik ga bidden dat het genoeg is voor een medaille.

Direct na Gert Bolmer, kwam teamgenoot Petra van de Sande de ring in, die bij de individuele proef het goud pakte. Haar schimmelmerrie Toscane was echter kijkerig bij de tribunes op de korte zijde en leek daar iets te zien wat haar angst aanjoeg. De anders zo meewerkende merrie, bouwde daardoor in de mooie door Joost Peeters gemaakte kür spanning op, waardoor ze er net niet lekker doorheen was. Op de staponderdelen scoorde ze echter weer hoge punten en ook de galop ging goed. Bij de overgang galop naar draf ontstond echter weer even een foutje, weer aan de ‘enge’ korte zijde bij de C. Van de Sande: “Ze leek een spook te zien, wat weet ik ook niet. Daardoor kon ik het niet het resultaat leveren waar ik op gehoopt had. Op een gegeven moment leek het ‘spook’ even weg te zijn en ging het beter, maar toen begon ze later toch weer. Van de Sande was teleurgesteld: “Ik kan niet zeggen dat ik fijn gereden heb. Zo goed en zo kwaad als het kon heb ik me er toch doorheen weten te loodsen en ik weet dat het er niet echt dramatisch uitzag. Ik moet het echt even verwerken, want ik ging gewoon voor dubbelgoud. Maar ik ben toch wereldkampioen geworden in de individuele proef, en daar ben ik superblij mee.”

Voor Gert Bolmer, die in het dagelijks leven netwerkspecialist is bij Getronics, waren het daarna spannende momenten, want er kwamen nog een aantal grote concurrenten. Toen het duidelijk was dat de zilveren medaille voor hem was, kwamen er tranen van blijdschap van de 27-jarige ruiter uit Den Ham, die door een aangeboren handicap slechts een minimale spierkracht in de motoriek, spierkracht en balans in zijn benen heeft. Hij was dolgelukkig: “Ik dacht ik ga toch niet de eerste dag eerste worden in de landenproef, de tweede dag 7e en nu weer naast de pot pissen.” Toch baalde de ambitieuze ruiter toch ook een beetje dat hij op vijfhonderdste na het goud miste: “Ik heb er echt alles uitgehaald wat er in zit, ondanks dat voor mij gevoel het laatste gouden draadje ontbrak bij Triumph. Om op vijfhonderdste het goud te missen, is dan een klein beetje zuur, maar ik ben dolgelukkig met mijn zilveren WK-medaille.”

Zondag om 11.00 uur plaatselijke tijd rijdt Frank Hosmar zijn kür op muziek in grade 4.

Bekijk hier de reactie van Gert Bolmer
Bekijk hier een interview met Petra van de Sande

Meer info zie: www.alltechfeigames.com

Uitslag WK Para Equestrian Kür Para Dresssage, Grade II:

1) Dr. Angelika Trabert (Dui) – Ariva-Avanti – 75.900
2) Gert Bolmer (Den Ham) – Triumph – 75.850
3) Jo Pitt (Eng) – Estralita – 74.950
5) Petra van de Sande (Den Haag) – Toscane – 73.250

Foto’s: Christa van Duin

1 reactie opPersbericht KNHS zilveren medaille

  • dorothe en carlijn van gaal

    Gefeliciteerd Gert! Super gedaan! Groetjes Dorothe en Carlijn van Gaal