Categoriën

Archief

Zilver!

[Not a valid template]We hebben vandaag zilver gewonnen in de kür! Triumph en ik kwamen zelfs maar 0,05% te kort voor het goud, zo close is het naar mijn weten nog nooit geweest in de kür. Het losrijden ging wederom niet heel soepeltjes. Gisteren tijdens de training voelde Trump eigenlijk voor het eerst zoals het zijn moet, en we hadden natuurlijk goede hoop dat dat vandaag ook zo zou zijn, maar dat viel toch wel lichtelijk tegen.

Net als de andere dagen heb ik zelf weer relatief kort los gereden. Maar natuurlijk niet zonder toch een paar keer de middendraf nog te oefenen omdat die drie keer terugkomt in mijn kür en ik natuurlijk niet weer verrast wou worden. Toen Trump ook maar een klein aarzelde gaf ik meteen been (voor zover ik dat kan) en kon ik hem nog maar net in de baan houden. Gelukkig ging het even later wel naar behoren en was het ook tijd om naar de wedstrijdbaan te gaan.

Waar het dinsdag bij het om de baan gaan eigenlijk best goed voelde wist ik vandaag meteen na binnenkomst in de hal dat het weer hard werken zou worden. Trump keek een beetje op de jurytafel bij E en hij liep vervolgens bijna de letter C ondersteboven. Gelukkig kon ik nog een rondje extra om de baan maken en die ging al heel wat beter.

[Not a valid template]Het binnenkomen ging heel mooi, daar stonden drie achten, een zeven en een negen op het protocol. De middendraf en het wijken met daar achteraan de voltes gingen ook goed. Ik kwam uiteindelijk net een paar meter te kort voor de overgang naar stap waardoor de eerste volte in stap niet helemaal op de juiste plek zat voor een mooie verdeling, maar de stap op zich was niet verkeerd. In het laatste drafgedeelte moest ik erg opletten, een communicatiestoring zoals donderdag lag voor mijn gevoel op de loer. Dan is het zaak om mijn benen lang te houden en vooral niet te gaan klemmen. Maar ja met mijn handicap en spieren die verzuurd zijn tot en met valt dat nog niet zo mee. Gelukkig wist ik een grote storing zoals donderdag te voorkomen en brachten we de proef tot een goed einde. Voor het laatste halthouden had ik al een iets andere lijn gereden en was eerder stil gaan staan om Trump voor te blijven, en die opzet slaagde behoorlijk goed. Al waren de punten voor het laatste halthouden toch lager als voor de eerste halt.

[Not a valid template]Vrij snel na mijn proef kwam de score door: 75,850%. Een hele mooie score natuurlijk, zeker op een WK en een nieuw persoonlijk record. Toen stond ik echter al op de tweede plaats achter de Duitse Angelika Trabert, wiens score gecorrigeerd was van 75,6 naar 75,9%. Na mij kwamen echter nog alle medaillewinnaars van de individuele proef, dus een medaille was allesbehalve zeker. Petra startte direct na mij, maar haar Toscane leek iets te zien op de korte zijde van de baan. Hierdoor drukte Toscane haar rug er helemaal uit en liet Petra teveel punten liggen in het eerste gedeelte van haar kür. Ze eindigde uiteindelijk als vijfde met een score van 73,2%.

Daarna was het de beurt aan de zilveren medaillewinnaar van donderdag, de Duitse Britta Napel. Zij maakte echter een paar grote fouten in het galopgedeelte van haar kür waardoor ook vrij snel duidelijk werd dat zij mij niet van het podium zou duwen. Als laatste starter kwam de Deense bronzen medaille winnares in de baan. Haar coach stond naast me en zei al eigenlijk niet te verwachten dat zij een dergelijke hoge score zou kunnen halen en gelukkig bleek dat ook helemaal waar en was het zilver binnen voor mij.

Gisteren schreef ik al dat ik in ieder geval graag iets wou hebben om over in spanning te zitten na mijn rit, en dat is heel aardig gelukt kan ik wel zeggen. En zo mogelijk nog beter voor mijn ouders. Natuurlijk is het ontzettend balen om het goud werkelijk op een haar na te missen, zeker als je bedenkt dat ook vandaag Triumph niet in zijn beste doen was. Met de vorm van bijvoorbeeld de wedstrijd in Meerdonk ruim een maand geleden had morgen tijdens de medailleuitreiking het Wilhelmus geklonken. Ik denk niet dat we ooit achter de oorzaak zullen komen, maar aan de voorbereiding en ook de (veterinaire) begeleiding heeft het volgens mij absoluut niet gelegen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe Trump hersteld van de terugreis, die maandagmiddag gaat beginnen. Uiteindelijk kan ik eigenlijk niet anders dan heel tevreden zijn. Ik heb alles eruit gehaald wat er vandaag in zat en er 200% voor gereden, zonder fouten te maken. Morgen sta ik daarom denk ik meer op het podium als winnaar van het zilver dan verliezer van het goud.

Deze medaille is tevens mijn beste individuele resultaat ooit op een internationaal kampioenschap, tot nu toe bestond mijn prijzenkast uit twaalf bronzen en één zilveren medaille. Belangrijker vind ik echter dat ik heb laten zien er nog steeds (of weer) bij te horen. Na mijn gedwongen afwezigheid van drie jaar en een toch wat tegenvallend EK vorig jaar, wou ik toch wel erg graag voorkomen dat ik dit WK na een heel mooi begin misschien met lege handen zou verlaten. We zijn het gelukkig nog niet verleerd…

19 reacties aanZilver!

 • Marian

  Hey Gert!!

  Van harte gefeliciteerd met je geweldige prestaties!

  Ook een hartelijke groet aan je ouders.

  Marian Knol-Spalink
  Beerzerveld

 • El

  Hey gertje
  Supper gedaan proficiat.

 • Sabine

  PROFICIAT!!!!! Tot volgende week!!!!

  Gr Sabine

 • Franka

  Hey Gert,
  Geweldig!!!
  Ik heb de hele week met je meegeleefd en dit is SUPER!!!!

  • Dank je! Onze grote vriend heeft het weer goed gedaan :-), ondanks dat ie niet helemaal in goede doen was. Hij krijgt nu eerst een welverdiende vakantie, en dan zien we wel wanneer we weer aan de start verschijnen…

 • Willem (collega GDC)

  Hoi Gert,

  Geweldige prestatie; je bent een Winnaar!!
  Gefeliciteerd!

  Grt, Willem

 • Wilma

  Hoi Gert,

  Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!! Geniet ervan en we zien je volgende week! Ook de groetjes van E en T aan oom Rikus en tante Henny en natuurlijk ook van ons.
  Toppertje!!!!!
  Lieve groetjes,
  De Klinkies

 • anja en Rick

  Gefeliciteeerdddddddddddd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Antoine & Christine

  Hallo Gert, namens Christine en mij van harte gefeliciteerd met deze topprestatie. Met een persoonlijkrecord zilver halen betekent dat je alles gegeven hebt. Klasse!!

  Groetjes,
  Antoine & Christine

 • Jacqueline

  Gefeliciteerd!
  Dat wordt een borrel op stal.

  Groetjes,
  Jacqueline

 • Femke

  Goed gedaan Bolmer!:)

 • Super uitslag, gefeliciteerd!

  Groetjes,
  Tineke

 • Hey Gert,

  Super gedaan!!!! Heel zuur dat het zo nipt goud was, maar toch hééél mooi zilver hoor!
  Van HARTE gefeliciteerd!!!

 • Bedankt voor de reacties allemaal. Er zal vast nog wel ergens een feestje gevierd gaan worden 😀 Eenmaal thuis ga ik beginnen met de berg foto’s te verwerken, moet nog even kijken hoe ik die het best op de site kan zetten.

 • miranka

  Ha Gert,

  Dat heb je toch weer mooi gedaan! Eindelijk een andere kleur!!!,de aanhouder wint zullen we maar zeggen dus nu gaan we toch echt oefenen voor Goud.
  Groetjes vanuit Amerika, ik hoorde net dat de paarden veilig thuis zijn gekomen. Tot morgen groetjes Miranka

 • Corrie van Oldenbeek

  Hallo Gert,

  Werkelijk fantastisch wat je hebt laten zien. Van harte gefeliciteerd. Wat 0,05% mag doen, dat is echt op een haar na goud! Wat zou het resultaat wel niet geweest zijn als Trump tijdens de wedstrijd zich had gedragen als tijdens het losrijden.

  nbtje: Gert, mag ik je je verhaal gebruiken voor de Bosruiter?

  Corrie

 • Henriette (jet)

  Super Gert!!

  en doe ook de groeten aan miranka jullie zijn toch GROOOOOTTE KLASSE!!!!

  Groetjes uit Oirschot!!