Categoriën

Archief

Tweede tijdens kür in Beek

Vandaag werd de kür op muziek verreden tijdens het nationaal dressuur treffen in Beek. Met het resultaat van gisteren in het achterhoofd hopelijk een mooie oefening voor over anderhalve week, wanneer de eerste kwalificatiewedstrijd voor de BMC Centaur Cup gereden wordt tijdens Jumping Indoor Maastricht. Daar wordt alleen de kür gereden, en geen verplichte proef. Of we daar mogen starten is nog even afwachten op de toewijzing van de wildcards door de bondscoach.

Ik had zelf vanochtend al wel in de gaten dat de dag van gisteren toch wel zwaar was geweest. Sinds terugkomst uit Kentucky heb ik relatief weinig gereden, en dat brak me nu enigszins op. Ik heb me dus ook zo rustig mogelijk proberen te houden voor de wedstrijd om zoveel mogelijk over te houden voor in de ring.

Yvette ging vandaag als eerste van start, en doordat we een half uur na elkaar moesten starten heb ik haar proef niet kunnen zien. Ze was echter zelf meteen tevreden en de juryleden des te meer. Ze reed een heel mooi percentage van 72,2%. Yvette was echter niet alleen blij met de winst in de proef maar misschien nog wel meer met het fijne gevoel dat Uzarro weer gaf in de ring, en dat was in het afgelopen buitenseizoen wel eens anders.

Daarna was het de beurt aan Ravel en mij. Ravel was net als gisteren weer lekker relaxed en doordat het iets rustiger was tijdens het losrijden kon ik nog wat meer dingen oefenen. Dat was geen overbodige luxe want bijvoorbeeld het wijken had ik nog niet met hem gedaan, en omdat mijn beenhulpen daarvoor niet echt kloppen is het natuurlijk wel handig om dat nog even op te frissen.

[Not a valid template]Eenmaal in de wedstrijdbaan kon ik Ravel weer lekker actief naar voren rijden en voelde hij goed aan. Het begin van de proef verliep prima. Het binnenkomen was netjes en ook de middendraf en het eerste wijken ging goed. Vanaf de tweede middendraf voelde ik echter mijn spieren verzuren en werd het ploeteren. Ik dacht nog bij mezelf ‘niet zeuren en vrolijk blijven lachen’, om zoveel mogelijk proberen te verbloemen hoeveel moeite het kost, want dat is meestal niet bevorderlijk voor de punten. Maar dat blijven lachen hield ik amper een half rondje vol en het was de jury’s dan ook absoluut niet ontgaan dat het bepaald niet vanzelf ging. Ondanks dat kon ik Ravel wel mooi actief houden en zaten er in het draf- en stapgedeelte geen fouten. Het eerste deel van de galop ging ook goed, maar net voor de laatste eenvoudige wissel viel Ravel even in draf. Ontzettend zonde natuurlijk, maar omdat de galop geen verplicht onderdeel is, is het maar de vraag hoe de jury’s dat beoordelen. De score kwam uiteindelijk uit op iets meer dan 69%, ruim voldoende voor de tweede plaats achter Yvette. En dat terwijl grade II en III in handicap werden verreden. Na de proef bleek wel dat ik niet de enige was die moe was, ook Ravel zal vannacht goed kunnen slapen denk ik.

Gelet op de omstandigheden was dit geen verkeerd resultaat. De kleine hapering in de galop was natuurlijk jammer maar heel veel meer zat er vandaag niet in. Dit was pas mijn derde kür met Ravel en gezien mijn ontploffende benen hoop ik de score in de toekomst toch nog wat op te kunnen krikken. Al met al toch een geslaagd weekend. Wederom niet in de laatste plaats dankzij Miranka, die weer ontzettend veel werk verricht heeft om zowel Yvette als mij zo goed mogelijk te laten presteren.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.