Categoriën

Archief

Wedstrijd Beek

Tijdens het nationaal dressuur treffen in Beek (Limburg)werd de tweede selectiewedstrijd gehouden voor Jumping Indoor Maastricht. Voor mij was het weer de eerste wedstrijd na Kentucky. Helaas kon Trump vanwege een zoals het nu lijkt relatief lichte blessure niet mee, en verscheen ik weer eens aan de start met Ravel (wederom bedankt voor het lenen Victor :-)). Ook voor Ravel was het weer zijn eerste wedstrijd sinds Kentucky, waar hij nog werd gereden door de Israëliër Omer Ben Dor.

Doordat het allemaal een beetje een last minute wisseltruc werd (zoals wel vaker), bleef onze voorbereiding beperkt tot een korte training op woensdag en vrijdag. Daar kwam nog bij dat we vandaag de relatief lastigere individuele proef moesten rijden met veel stap en de keertwendingen, dat maakte het er allemaal dus niet makkelijker op. Aan de andere kant hebben we inmiddels natuurlijk wel vaker met een soortgelijk bijltje gehakt en ik had er wel echt zin in om weer de ring in te gaan.

Ravel liep bij Miranka tijdens het losrijden lekker relaxed rond, en ook toen ik er op zat liet hij zich lekker rondsturen. Ik moest alleen wel behoorlijk goed opletten op de andere deelnemers waardoor het oefenen van enkele onderdelen van de proef er niet echt van kwam. Eenmaal in de ring kon ik wat meer gas geven en stond Ravel er mooi aan. Hoewel er niet echt wat in het bijzonder te zien was waren veel paarden toch een beetje afgeleid in de wedstrijdbaan. Ravel reageerde daardoor soms ook net even wat anders op mijn hulpen, en sowieso was het natuurlijk na al die tijd weer even zoeken en wennen voor zowel Ravel als mij. Hierdoor sprong hij aan in de eerste middendraf en was het achterwaarts meteen daarna wat gehaast. Dat waren natuurlijk dure punten. Het stapgedeelte en de eerste keertwending ging heel goed, in de tweede keertwending misten we weer een beetje de fijne afstemming waardoor deze te groot werd.

De score viel door deze foutjes niet erg hoog uit, ik behaalde 64,44%, maar dat bleek uiteindelijk wel genoeg voor de overwinning in grade II. Ravel is wat dat betreft echt een ontzettend fijn paard om mee te rijden. In de ring is hij er altijd voor je en probeert hij zijn ruiter te helpen, in plaats van onder het werk uit proberen te komen. Hopelijk is het resultaat van vandaag ook voldoende voor het verkrijgen van een wildcard voor Jumping Indoor Maastricht. Bondscoach Jeannette Wolfs maakt naar verwachting in de loop van komende week bekend wie daar aan de start mogen komen.

[Not a valid template] [Not a valid template]Stalgenoot Yvette van Geenen kwam als laatste in grade II aan de start, ondanks een (wederom) allesbehalve vlekkeloze voorbereiding. Haar paard BMC Uzarro mocht vanwege een oogblessure de afgelopen tijd niet gereden worden, pas deze week mochten Miranka en Yvette de training weer voorzichtig oppakken. Uzarro vond zelf ook duidelijk dat de rustperiode lang genoeg geduurd had en was behoorlijk fris in de ring. Hierdoor slopen er een aantal slordigheidjes in de proef, wat Yvette veel punten heeft gekost. Uiteindelijk eindigde ze als derde, slechts drie punten (en dat over drie jury’s gerekend) achter mij.

Morgen wordt de kür op muziek verreden, waar zowel Yvette als ik wederom aan de start verschijnen. Helaas heb ik dit keer geen foto’s van mijn proef, maar ik heb zelf nog wel een paar foto’s kunnen maken van Yvette.

Wordt morgen vervolgd…

1 reactie opWedstrijd Beek

  • Hoi Gert,

    Gefeliciteerd!

    Ik heb je stuk ook vermeld als voorpaginanieuws op de GrP site, natuurlijk met bronvermelding.

    Groeten,
    Tineke