Categoriën

Archief

KNHS ‘rondje instructie’ kür op muziek

Volgende week vrijdag 12 november wordt er op het KNHS centrum in Ermelo weer ‘een rondje’ instructie gehouden met dit keer als thema de kür op muziek. In eerste instantie zou ik met Triumph mijn kür van Kentucky laten zien, maar helaas moeten we met hem een paar weken rustig aan doen. Van mijn aanbod om dan met Ravel de kür te rijden waarmee ik Indoor Brabant gewonnen heb is helaas geen gebruik gemaakt. Dus waarschijnlijk ga ik nu mee als support voor stalgenoot Yvette van Geenen. Zij rijdt met haar Uzarro de kür waarmee ze vorig seizoen zowel Jumping Indoor Maastricht als Jumping Amsterdam won.

Swingend leren bij KNHS rondje instructie ‘Kür op muziek’

2 november 2010

combiclinichamminga

Eerste geïntegreerde rondje met aangepaste sport

ERMELO (KNHS) – Vrijdagavond 12 november wordt een zeer swingende avond op het KNHS-centrum in Ermelo. Dan staat het allereerste rondje instructie op het programma waar ook de aangepaste sport een steentje aan bijdraagt. Het rondje instructie heeft als thema de Kür op muziek.

Grand Prix-jurylid en trainer Johan Hamminga is verantwoordelijk voor de instructie op deze avond. Hij weet als geen ander hoe ruiters met de juiste trainingsaanwijzingen de beste eigenschappen uit hun paard naar boven kunnen krijgen. De muzikale leiding is in handen van Charles Montérie. Hij benadrukt hoe de pluspunten van het paard muzikaal het beste geaccentueerd kunnen worden. Montérie heeft vele medaillewinnende Küren samengesteld.

Aan dit rondje instructie werken diverse pony-en paardencombinaties mee zoals Shanna Lust, Mendy van de Hoek, Nicole de Vos, Jennifer Sekreve, Jessica Oppermans en Angela Krooswijk. Voor het eerst verlenen de aangepaste sporters Yvette van Geenen, Tessa Baaijens en Frank Hosmar hun medewerking. Frank Hosmar won op het WK in Kentucky brons in de Kür op muziek.
Grand Prix-amazone Marlies van Baalen besluit de avond met een prachtige Grand Prix-Kür met haar BMC Phoebe.

De avond is bedoeld voor alle dressuurliefhebbers; voor nieuwkomers bij de Kür op muziek, voor ponyruiters en hun ouders, voor ruiters, trainers en juryleden, voor aangepaste sporters, voor iedereen van M- of Z-niveau tot aan Grand Prix. Het wordt een interactieve avond waar het publiek actief moet meedenken. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan zowel de choreografie als aan de muziekkeuze. Alle technische zaken komen aan bod en er is alle ruimte voor vragen.

Het KNHS rondje instructie op vrijdag 12 november begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is € 15,- per persoon. Wil je de avond met al deze toppers bijwonen, meld je dan van tevoren snel aan per e-mail: accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.

4 reacties aanKNHS ‘rondje instructie’ kür op muziek

 • Heey Gert,

  Wat is er met Trump aan de hand dan dat je rustig aan moet doen? Was hij ziek geworden van de reis?
  Tiësto stond de dag erop al weer te bokken op stal, hij was juist uitgerust van de reis. Ik heb ook alweer een reguliere wedstrijd met hem gereden!
  Nou, dan zie ik je daar zonder paard, heb je al een pak voor de huldiging? Haha

  Grtjs

  • Het lijkt erop dat ie zich ‘gewoon’ verstapt heeft. Lijkt op dit moment niet heel ernstig. Maar ja gezien de hoeveelheid ‘geluk’ die ik vaak heb met dit soort dingen hou ik een heleboel slagen om de arm.
   Hij heeft hard genoeg gewerkt het hele jaar, dus hij moet eerst helemaal ok zijn voordat we weer gaan starten.
   Ja ik heb nog wel een pak, jij ook? Ik hou nooit zo van dat soort vermommingen maar ja in een T-shirtje val je waarschijnlijk ook zo op 🙂

 • Hoi Gert,

  Ze weten niet wat ze missen!

  Gelukkig kunnen de Paard en Koets-gangers jullie zaterdagmiddag(13-11) bewonderen in de hoofdpiste.

  Tot dan,
  Tineke

 • Nou, als ‘t maar weer goed komt! Wat dat betreft heb jij niet zoveel geluk! Ik heb ook een pak en nee, ik hou daar ook helemaal niet van. Zie je daar.

  Grtjs