Categoriën

Archief

Geen succes in Zuidwolde

De wedstrijd in Zuidwolde van vandaag is niet verlopen zoals we graag gewild hadden. De voortekenen waren wat dat betreft al niet echt gunstig. De kou van de afgelopen tijd zorgde ervoor dat de voorbereiding van zowel Triumph als mij niet erg best was. Paarden hebben het ook koud en kunnen zich in de paddock door de bevroren grond niet uitleven, en de combinatie met mijn handicap is dan erg ongelukkig. Normaal gesproken sleept Trump mij er doorheen als ik niet fit ben maar dat zat er vandaag niet in, waardoor beide proeven niet uit de verf kwamen. De eerste proef verliep alles behalve lekker maar ik kon al te grote storingen voorkomen. Uiteindelijk bleek dat goed voor een score van 66,9% en een tweede plek achter Demi Vermeulen.

Ik had zelf goede hoop om de tweede proef in ieder geval fijner rond te kunnen sturen maar dat bleek al heel snel niet te gaan gebeuren. Ik weet niet of Trump reageerde op mijn verkrampte spieren maar de communicatie was in ieder geval behoorlijk zoek. Ik heb de proef wel uit gereden maar heel zinvol was dit niet, het resultaat was een nieuw persoonlijk record qua laagste score. Een keer een mindere wedstrijd is natuurlijk helemaal niet erg maar dit voelde absoluut niet goed. Wat dat betreft hoop ik maar dat het een reactie van Trump was op mijn beenspieren die ik vanwege de weersomstandigheden de laatste tijd erg moeilijk onder controle kan houden.

De weersvoorspellingen beloven wat dat betreft niet erg veel goeds voor de komende tijd. We proberen er zo goed en zo kwaad als het gaat maar het beste van te maken…

3 reacties aanGeen succes in Zuidwolde

 • Da’s vet balen Gert!

  Wel jammer dat wij niet konden komen kijken.
  Kinderen gingen toch al niet mee omdat de ouders het ook te koud vinden en als ik jouw verhaal zo lees dan kan ik dat wel begrijpen.
  Wij wachten wel op wat warmer weer en dan komen wij naar het zonnige zuiden 😉

  Groeten Tineke

 • Wat dat betreft zou ik ook graag wachten op warmer weer, maar ja 2 januari staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Ik hoop wel dat we dan in ieder geval een iets normalere voorbereiding kunnen hebben, dit was voor zowel ruiter als paard niet grappig. Als toeschouwer is het trouwens goed en warm toeven in de kantine :-).

 • Zie die kinderen maar eens in de kantine te houden als er beneden allemaal paarden zijn. En ik vindt de kantine in Zuidwolde niet geweldig, je kijkt op de paarden neer en dat geeft geen mooi beeld van het rijden en de paarden.