Categoriƫn

Archief

Kalender uitgebreid

Naar aanleiding van de kaderbijeenkomst deze week in Ermelo is er meer duidelijk geworden over de wedstrijdkalender van dit jaar. De belangrijkste wedstrijd is uiteraard het EK in het Belgische Moorsele van 1 t/m 4 september. Net zoals vorig jaar wordt aan de hand van de resultaten van de zogenaamde observatiewedstrijden het team bepaald. Voorlopig zijn het NK in De Steeg, de CPEDI3* wedstrijd in het Franse Mulhouse en het Belgisch Kampioenschap in Meerdonk aangewezen als observatiewedstrijd. Uiteraard staan in de wedstrijdkalender alle data.

Dit zijn voorlopige data omdat de internationale kalender nog niet helemaal rond is en de kwalificatieprocedure voor het verdienen van startplaatsen voor de Paralympics van Londen volgend jaar hier mee samenhangt. De FEI is er zelf blijkbaar nog niet eens helemaal over uit hoe dit ingevuld gaat worden. Zeer waarschijnlijk heeft Nederland op basis van de vierde plaats met het team in Kentucky al vier startplaatsen, maar er is nog niets zeker op dit moment.

Daarnaast staan er ook een aantal trainingen op het programma. Zo wordt het kader begin April wederom verwacht bij Academy Bartels en volgt in Augustus een training bij Dressuurstal van Baalen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.