Categoriën

Archief

ParaGames Breda toegevoegd als internationale wedstrijd

De FEI heeft de ParaGames Breda toegevoegd aan de internationale wedstrijdkalender als drie sterren wedstrijd. Deze CPEDI3* zoals het officieel heet, zal gehouden worden van 6 t/m 9 oktober. Voor onze sport is het denk ik erg goed nieuws dat er eindelijk weer een officiële internationale wedstrijd op Nederlandse bodem wordt gehouden. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om dicht bij huis punten te verdienen voor de wereld ranglijst, welke eventueel nog weer gevolgen kan hebben voor het aantal startplaatsen tijdens de Paralympics van Londen volgend jaar. Het vervelende is alleen dat de FEI daar zelf nog niet over uit is.

Hoe dan ook moeten we als sporters dit initiatief van harte ondersteunen en dus ondanks de misschien wat ongunstige datum (een maand na het EK) proberen met veel combinaties aan de start te komen. En dan maar hopen dat men ook in onze buurlanden mee kan en wil werken om er een volwaardige internationale wedstrijd van te maken.

Voor meer informatie over de ParaGames Breda, zie http://www.paragamesbreda.eu/

2 reacties aanParaGames Breda toegevoegd als internationale wedstrijd