Categoriën

Archief

Met veel hulp goede resultaten in Uden

Vandaag was de eerste selectiewedstrijd voor de BMC Centaur Cup rubriek tijdens Indoor Brabant, en zoals ik eerder deze week al schreef was mijn eigen voorbereiding niet echt ideaal. Gelukkig kan ik altijd terugvallen op een grote groep hulptroepen en die hebben weer voortreffelijk werk geleverd… Naast alle hulp van mijn ouders zowel thuis als tijdens de wedstrijden had Miranka Trump natuurlijk gewoon door getraind en kon ik ‘simpelweg’ opstappen en de ring in rijden, en dat was zeer welkom. Zoals inmiddels meestal mocht ik ook samen met Yvette weer gebruik maken van het vrachtwagentje van Albert en Patty Jansen van BMC. Trump en Uzarro reizen er super op samen en voor mij is het fijn om zelf niet te hoeven rijden. Gelukkig hoefden we dit keer niet zo heel vroeg weg van stal, nadat we op ons gemak alles klaar hadden gemaakt en Jut en Jul waren ingeladen gingen we precies op tijd richting Uden.

[Not a valid template]Vandaag was ik weer eens als eerste van ons tweeën aan de beurt. Dit keer waren Victor en Femke ook meegekomen om te helpen, dus Triumph was in een mum van tijd van de vrachtwagen af en opgezadeld. Hij is niet altijd even galant als hij van de wagen komt dus dan is wat extra hulp erg fijn. Trump was gisteren nogal wakker door de wind en liet me niet erg best zitten, ik hoopte van harte dat dat vandaag beter zou gaan. Bij het losrijden van Miranka zag Trump er in ieder geval relaxter uit dan zaterdag. Omdat mijn eigen spieren nog niet bepaald in vorm waren na de voor mijn doen meerdaagse marathon in Londen heb ik Trump zelf kort los gereden. Ik had wel ingeschreven voor twee proeven maar richtte me vooral op de eerste proef die telde als selectie, en dan zouden we wel zien of een tweede proef nog haalbaar was. Triumph voelde hoewel niet super een stuk beter als gisteren, ik kon weer wat meer ‘in het paard’ zitten, in plaats van erbovenop. Hij voelde ook een stuk fijner dan tijdens het losrijden op Jumping Amsterdam en daarom ging ik met een goed gevoel de wedstrijdbaan in.

De eerste proef liep eigenlijk vanaf het begin zoals ik dat graag heb. Trump was ontspannen maar toch bij de les, en als ik die controle heb kan ik van daaruit proberen er een schepje bovenop te doen voor een mooie score. Het kostte wel wat moeite om hem nauwkeurig door de proef gestuurd te krijgen maar dat lukte goed en er zaten volgens mij niet echt fouten in. Gedurende de proef merkte ik wel dat ik zelf niet fit was maar ik kon toch goed blijven rijden. Ik kwam zelf tekort voor een echt flitsende proef, hij had nog wat mooier aangespannen mogen zijn maar de score was dik in orde. Ik behaalde een ruime eerste plaats met 72,6%.

[Not a valid template]Doordat er een paar uitvallers waren kon ik vrij kort na mijn eerste proef weer de ring in voor de tweede, en dus besloot ik het er maar op te wagen. Mijn spieren begonnen behoorlijk te verzuren maar ik kreeg nu naast alle hierboven genoemde hulp de waarschijnlijk meest belangrijke assistentie die er is van de +/- 600 kilo onder mijn kont. Waar Trump op Jumping Amsterdam soms nog wat kriebelig was op mijn hulpen sleurde hij me vandaag door die tweede proef, terwijl mijn hulpen zeker niet beter/duidelijker waren. Deze proef voelde voor mijzelf uiteraard niet zo fijn als de eerste maar we zetten weer een goede en nette proef neer. De jury’s waren het dit keer gezien het onderlinge puntenverschil wat minder met elkaar eens. Ondanks dat stond ik bij beiden wederom ruimschoots op de eerste plaats, dit keer met een percentage van 70,9%. Dat was gisteren na de training wel zo ongeveer het laatste wat ik had verwacht dus daarover kan ik niet anders dan tevreden zijn.

Voor mijn stal- en reisgenoot Yvette verliep de wedstrijd jammer genoeg niet zoals verwacht. In de eerste plaats is Uzarro de laatste tijd erg fit en vrolijk, en door problemen met haar rechterhand rijdt Yvette nog niet zo heel lang met een lussenteugel, vandaag voor het eerst op een wedstrijd. Door deze teugel kan haar BMC Uzarro niet meer stukje bij beetje de teugel uit haar hand trekken, en hij liet vandaag af en toe merken het daar nog niet helemaal mee eens te zijn. Er zaten zonder meer hele goede stukken in haar proef maar helaas was de afstemming vandaag niet goed genoeg voor een mooie uitslag. Yvette heeft echter zowel in de training als tijdens de laatste oefendressuur laten zien dat het er wel in zit, dus met wat meer training met die teugel is ze weer gewoon een combinatie om rekening mee te houden.

De volgende en laatste selectiewedstrijd voor Indoor Brabant wordt op 6 maart gehouden in Lunteren. Omdat er in Den Bosch in tegenstelling tot Maastricht en Amsterdam maar zes combinaties mogen starten was de wedstrijd van vandaag natuurlijk een goed begin.

3 reacties aanMet veel hulp goede resultaten in Uden