Categoriën

Archief

Niet tevreden na Indoor Brabant

De BMC Centaur Cup kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant vandaag heeft helaas niet gebracht waar ik van tevoren op gehoopt had. Triumph en ik eindigden op de vierde plaats, met een proef die wat stroef begon maar die we wel erg sterk eindigden.

De dag begon uiteraard met poetsen en vlechten, maar met de nodige hulptroepen (waarvoor uiteraard wederom erg veel dank) was dat allemaal snel gebeurd en vertrokken we mooi op tijd richting de Brabanthallen. Gelukkig konden we in tegenstelling tot Jumping Amsterdam een uur voor het begin van onze rubriek de baan verkennen en hoefden we dus niet midden in de nacht al op pad. Ook dit keer reisde Trump weer samen met BMC Uzarro van Yvette. Met die twee lummels zitten er behoorlijk wat kilo’s in de trailer maar ze kunnen het nog steeds erg goed met elkaar vinden.  Zoals eigenlijk altijd keek zowel Trump als Uzarro nergens naar, en was het na een kop thee en bossche bol tijd om de paarden op te zadelen.

[Not a valid template]Miranka reed eerst BMC Uzarro los omdat Yvette als tweede van start moest. Uzarro had natuurlijk de nodige blessure ellende achter de rug maar is hier eindelijk weer bovenop. Hij liep bij zowel Miranka als Yvette lekker en ze waren dus helemaal klaar om de nieuwe kür die Charles Monterie belangeloos voor Yvette heeft gemaakt een passende première te geven. Hiervoor moesten we overigens wel een beetje creatief plannen. Miranka moest nadat ze met Yvette mee was gelopen naar de hoofdring meteen weer terug om Triumph los te gaan rijden, waardoor ik de schone taak had om Yvette te souffleren tijdens haar proef. De proef liep goed, er zaten een paar kleine dingetjes in en soms had het misschien net wat actiever gemogen maar het was een mooie proef die ook goed uitkwam op de muziek. Yvette behaalde een hele mooie score van 72,25%. Een uitstekende prestatie, zeker omdat ze deze kür voor het eerst op een wedstrijd reed.

[Not a valid template]Meteen na haar proef moest ik als een speer terug naar Trump om me klaar te maken voor mijn eigen proef. Miranka was zoals gezegd Trump inmiddels aan het losrijden en het zag er goed uit. Ik stapte op met het idee om vandaag er echt voor te gaan. Doordat ik toch al met zowel Trump als Ravel ben geplaatst voor de halve finale had ik immers niks te verliezen. Ik heb dan ook met name in de 10 minuten baan behoorlijk actief los gereden, ook om Trump nog wat energie kwijt te laten raken. Met name de draf voelde erg goed aan, dus ik ging met vertrouwen richting de wedstrijdbaan.

[Not a valid template]Toen de muziek aanging bleek Trump al vrij snel in de gaten te hebben wat er ging komen, en dat is in zijn geval niet altijd positief. De eerste paar onderdelen reageerde hij wat kriebelig, zonder dat dit overigens fouten opleverde. Het beeld had soms alleen wat mooier gekund. Het laatste stuk van het eerste drafgedeelte van mijn kür ging weer beter, waarna de voor ons minste onderdelen komen in de stap. Achteraf zou blijken dat we daar vandaag de meeste punten hebben laten liggen. Trump had net niet genoeg rust in de stap, wat in de laatste volte resulteerde in een paar huppelpasjes. In het afsluitende drafgedeelte kon ik lekker gas geven wat een goede slangenvolte en met name sterke middendraf opleverde.

[Not a valid template]Helaas bleek dit alles niet genoeg voor een sterke score. Deze bleef steken op 71,58%. Hoewel dit niet de beste kür was die ik ooit met Trump heb gereden viel de score me toch niet mee. Met name omdat er op de laatste volte in stap na geen echte fouten in zaten en de draf gedurende de kür steeds beter ging. Maar ja dat hoort er helaas ook bij, waar ik na Amsterdam zeker niet te weinig kreeg zat ik vandaag voor mijn gevoel aan de andere kant van de streep. Daarnaast baal ik natuurlijk ook van de punten die we hebben laten liggen in de stap, we hebben inmiddels vaak genoeg laten zien dat dat niet hoeft. De score bleek nadat de laatste combinatie had gereden goed voor de vierde plaats, waardoor ik voor het eerst dit seizoen, en wat mij betreft voor het laatst, niet naar de prijsuitreiking hoefde.

De rubriek werd gewonnen door Sanne Voets, die sinds dit jaar niet in grade IV maar in grade III start. Frank Hosmar eindigde als tweede voor Yvette die derde werd. Klik hier voor de volledige uitslag, als je op de totaalscore klikt komen de scores per onderdeel tevoorschijn.

2 reacties aanNiet tevreden na Indoor Brabant

 • Jolien F

  Jammer, maar de volgende keer gaat het vast weer beter en moet je erbij zijn voor de prijsuitreiking!
  Succes.
  Groeten,
  Jolien F.

  • Dank je! De volgende keer gaan we er inderdaad voor om weer bij de prijsuitreiking te zijn. Als het dan lukt om hem net zo goed in de ring te krijgen als op het voorterrein komt het goed 🙂