Categoriën

Archief

Zoektocht eindelijk geslaagd

[Not a valid template]De oplettende lezer van deze site was het misschien al opgevallen, de paard gezocht pagina is al een tijdje verdwenen uit het menu. Gelukkig niet zonder goede reden, na een zoektocht van ruim driekwart jaar hebben we eindelijk een opvolger voor Winnyroodnoot gevonden. Of beter gezegd opvolgster, want eigenlijk een beetje tegen de verwachting in is het uiteindelijk de 9 jarige merrie Vorman (Jaromir x Gragentin) geworden.

Ik was eigenlijk op zoek naar het liefst een ruin met een flinke maat. Miranka kwam Vorman min of meer toevallig tegen bij de zoektocht naar een paard voor buitenlandse klanten, en volgens de eigenaresse zou ze qua karakter ook erg geschikt kunnen zijn voor de aangepaste sport. Hoewel ze in eerste instantie niet voldeed aan ons ideale plaatje zijn we toch gaan kijken, want het perfecte paard bestaat niet, en zeker niet voor mijn portemonnee. De eerste proefrit was niet meteen een doorslaand succes, met name omdat ik moeite had met het zadel. Omdat het qua beweging echter wel leek te passen en het plaatje met mij erop ondanks dat ze een heel stuk kleiner is als Triumph niet verkeerd leek, hebben we haar nog een keer gereden, dit keer met een ander zadel.

[Not a valid template]De tweede proefrit ging al een heel stuk beter, en daarbij gaf de eigenaresse aan dat we Vorman eventueel ook wel een tijdje op proef konden krijgen. Van dit aanbod maakten we natuurlijk graag gebruik, want we weten als geen ander hoe moeilijk is om een paard te vinden die wat betreft beweging en exterieur past en ook nog eens het juiste karakter heeft. De proefperiode maakte aan alle twijfels een eind, waarna ik na een goed verlopen veterinaire keuring eindelijk de eigenaar was van het zo lang gewenste tweede paard. Ik wil graag de (voormalige) eigenaresse via deze weg nogmaals heel hartelijk danken voor alle medewerking en het vertrouwen. Zekerheid krijg je natuurlijk nooit, maar hierdoor hebben wij alle ruimte gehad om een goed beeld te krijgen en hopelijk te kunnen gaan werken aan een succesvolle toekomst.

Die toekomst begint wat dat betreft morgen al, wanneer ik Vorman voor het eerst zal starten op een wedstrijd. Eigenlijk is dat nog te kort dag, we zijn nog volop bezig om een combinatie te worden op allerlei vlakken. Miranka werkt er hard aan om Vorman net iets anders te trainen zodat het rijden voor mij makkelijker wordt. Daarnaast  zijn we druk bezig met zadels passen omdat het ‘oude’ zadel van Winny niet past, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik verwacht morgen in Ermelo dus ook absoluut geen hoge scores, maar er is maar één manier om echt ervaring op te doen samen, en dat is samen (wedstrijd)kilometers maken.  En dan maar hopen dat dat tot een mooie toekomst mag leiden…

Helaas heb ik nog geen foto’s van Vorman en mij samen, tot nu toe was er telkens geen fotograaf in de buurt als ik aan het rijden was. Deze volgen hopelijk op korte termijn.

3 reacties aanZoektocht eindelijk geslaagd

  • Sanne

    Hey Gert,
    Wat fijn dat je een geschikt nieuw paard hebt gevonden. Jullie debuut vandaag was veelbelovend, heel veel succes met haar en keep up the good work!
    Groetjes Sanne

  • Dank je wel allebei! Ben erg blij met haar (in ieder geval tot nu toe :-)). We gaan ervoor en dan zien we wel waar we uit komen in de loop van het seizoen…