Categoriën

Archief

Moeilijke kür

[Not a valid template]Inmiddels gisteren werd de wedstrijd in Mulhouse afgesloten met de kür op muziek. Het werd voor de grade II combinaties wederom een lange dag omdat wij als laatste groep van start moesten. Al tijdens het losrijden bleek dat Vorman moe begon te worden. De wil was er nog steeds en ze bleef ook goed actief, alleen ontbrak de kracht om de oprichting constant te houden. Eenmaal in de wedstrijdbaan werd Vorman net als tijdens de kür in Deauville best wakker, waardoor ik hard moest werken om goed door de proef te komen. Doordat ze een flink tempo had moest ik ook de proef wat aanpassen om goed uit te komen op de muziek, bij de eerste overgang liepen we nog wat voor maar daarna kon ik de lijnen zo rijden dat we heel mooi uitkwamen. Hoewel dit niet onze beste proef was viel me de score niet mee, ik werd gedeeld vierde met 68,4%.

We hebben op zich met name de eerste twee dagen laten zien dat de potentie er is, maar deze wedstrijd en het NK kwamen door de blessure van Vorman precies op het verkeerde moment. Ik ben er zelf van overtuigd dat wanneer we de lijn vanaf de wedstrijd in Montfoort gewoon door hadden kunnen zetten het er nu heel anders had voor gestaan. Hoewel Vorman al veel vooruit is gegaan en sterker is geworden was onze basis nog niet goed genoeg om die kwakkelperiode op te kunnen vangen. Als je bekijkt hoe lang ik nu met haar rijd is dat natuurlijk ook helemaal niet raar, maar de timing is weer eens erg ongelukkig. En dat was allemaal nog niet zo erg geweest als ik ook ‘gewoon’ met Trump om een EK ticket had kunnen strijden, maar dat is op dit moment nog uiterst twijfelachtig.

Later deze week volgen nog foto’s, een meer algemene terugblik op de wedstrijd en hopelijk meer nieuws over Triumph.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.