Categoriën

Archief

Wederom derde – update

[Not a valid template]Vandaag werd de individuele proef verreden, en we hoefden in ieder geval niet de hele dag te wachten voordat we eindelijk eens aan de slag konden. Ik moest als eerste van start in grade II. Ook vandaag was het plan weer om kort en fel los te rijden om een actieve proef neer te zetten. Tijdens het losrijden voelde Vorman bij vlagen echt goed, ik kon hem net wat ronder en meer gesloten houden terwijl hij wel mooi actief bleef. Het was nog wel moeilijk om dit de hele tijd vol te houden, het kost Vorman nog wel de nodige moeite.

Omdat ik als eerste moest starten en we op tijd richting de wedstrijdbaan gingen hadden we wat extra tijd om om de ring te rijden, en daar voelde ze weer goed aan. Het begin van de proef ging prima, ik was misschien wat snel weg na het halthouden maar de eerste figuren en de middendraf gingen goed. Het stapgedeelte begon goed maar de eerste keertwending ging de mist in. In de ring reageert Vorman soms nog wat anders op mijn benen dan tijdens de training waardoor ze nu een been liet staan, de tweede keertwending reed ik daarom wat groter in en ze liet nu geen been staan maar ook die keertwending was niet zoals ze ze kan maken. Verder liep de proef weer behoorlijk goed, al stonden we te kort stil bij het laatste halthouden, wat waarschijnlijk ook de nodige punten heeft gekost. Het totale beeld was mooier als gisteren maar waarschijnlijk door de foutjes kwam de score lager uit, al werd die nogal gedrukt door één jurylid.

Nadat iedereen gereden had stond ik op de derde plaats, achter Petra van de Sande en Demi Vermeulen. De achterstand was dermate klein dat alleen al iets betere keertwendingen genoeg zouden zijn geweest voor de tweede plaats, dus het resultaat is niet dramatisch, maar er had zonder al teveel moeite gewoon wat meer in gezeten. Toch ben ik wel blij met hoe Vorman de afgelopen twee dagen gelopen heeft, dat biedt perspectief voor de toekomst. Maandag over een week en de maandag daarop staan er alweer kadertrainingen op het programma, en op 23 juli is er een kaderwedstrijd in Emmeloord. Hopelijk kunnen we de komende tijd gebruiken om daar weer goed voor de dag te komen in voorbereiding op de laatste observatiewedstrijd in Meerdonk begin augustus.

Voor het zover is wordt morgen de wedstrijd hier in Mulhouse uiteraard nog afgesloten met de kür op muziek. De kür met Vorman is nog steeds een improvisatie op de kür van Trump dus ik verwacht me niet echt in de strijd om de bovenste plaatsen te kunnen mengen. Het belangrijkste doel voor morgen is wat mij betreft om te proberen het gevoel (met het bijbehorende beeld) wat ik vandaag in het eerste deel van het losrijden had ook in de wedstrijdbaan te krijgen.  Als dat lukt zou ik ontzettend tevreden zijn en is de uiteindelijke plaatsing van minder belang.

update: De laatste berichten over Triumph zijn helaas niet onverdeeld positief. Zijn hele lijf is zo pijnlijk dat hij eigenlijk niet wil lopen, maar om de zwellingen tegen te gaan is beweging juist noodzakelijk. Ik zie er nu al enorm tegenop om Trump weer te zien. Ik heb het zo met hem te doen, ik had veel liever zelf in de kreukels gelegen, dan dat hem dit moest overkomen. Maar ja zo werkt het helaas niet, het enige wat we nu kunnen is er alles aan doen om hem er weer bovenop te krijgen.

3 reacties aanWederom derde – update

  • Wilma

    Hai Gert, toch nog een mooi resultaat. Echt wel iets om blij mee te zijn. We zullen erg hard duimen voor Trumph. Hopelijk komt dat allemaal weer goed. Spreek je snel. xxWilma en de rest van de Klinkies

    • Dank je. Ik ben blij dat Vorman het in ieder geval weer een stuk beter doet als vorige week, al was daar een goede reden voor en hebben we daar ook nu nog last van. Als we de komende tijd ‘gewoon’ kunnen trainen kunnen we hopelijk nog op tijd laten zien wat er nog meer in zit.

  • Dat is toch een geweldig resultaat wat je nu al neerzet met Vorman, je hebt haar nog maar zo kort.
    Voor Trump duimen we door!