Categoriƫn

Archief

Triumph lijkt aan beterende hand

De veearts heeft inmiddels ruim twee weken geleden de bloeduitstorting van Trump open gesneden. Een drain bleek gelukkig niet nodig, alle troep bleek zich vlak onder de huid te bevinden waardoor een relatief kleine snee voldoende was om een vloedgolf van viezigheid te veroorzaken. Ik kon er niet bij zijn maar het was blijkbaar niet echt geschikt voor iemand met een zwakke maag. Het kan niet anders dan dat dat een enorme opluchting was voor Trump. Daarna was het natuurlijk wel zaak om de wond goed schoon te houden, uiteraard met de hulp van Miranka die Trump erg goed verzorgd heeft. De eerste tijd kwam er nog troep uit de wond en dat moest ook, maar dat is inmiddels gestopt. De wond maken we wel nog steeds goed schoon om te zorgen dat het zo mooi mogelijk geneest. De kont van Trump ziet er nog niet erg florissant uit nu vanwege een kale plek waar de bloeduitstorting zat, maar dat is op dit moment het minst erge.

Een paar dagen nadat de veearts de boel open had gemaakt is Miranka begonnen met wat stapwerk, en dat viel ontzettend mee. We moesten wel voorzichtig opbouwen, mocht er toch iets kapot zijn zou dit misschien door de rustperiode nog niet naar boven zijn gekomen. Inmiddels pakt Miranka ook weer wat draf mee en ook dat ziet er beter uit dan ik een maand geleden had durven hopen. Trump heeft echt zin om te lopen en lijkt goed in zijn vel te zitten, dus ook dat is positief.

Als het de komende week verder allemaal goed gaat nemen we hem mee naar de wedstrijd in Emmeloord. Natuurlijk ga ik dan echt niet voor de eerste prijs, als de reis en alles rondom en na de wedstrijd maar goed gaat ben ik allang blij. Dan zien we daarna wel of hij twee weken later mee zou kunnen naar de laatste observatiewedstrijd in Meerdonk of dat dat nog te vroeg komt. Op dit moment kunnen we alleen maar blij zijn met hoe het herstel tot nu toe verlopen is.

1 reactie opTriumph lijkt aan beterende hand

  • Dat is goed nieuws Gert!

    Ik heb zoiets een keer gezien bij een jaarling en dat is helemaal goedgekomen.

    Groeten,
    Tineke