Categoriën

Archief

Persbericht KNHS eerste dag Meerdonk

Claartje van Andel heeft voor de KNHS onderstaand persbericht geschreven over de eerste dag van het open Belgisch kampioenschap:

Laatste observatiewedstrijd dressuur aangepaste sporten stemt positief
5 augustus 2011

HULSTERLOO (B) (KNHS) – Gisteravond vond in een nat en koud Hulsterloo in België voor de Nederlandse dressuurruiters aangepast sporten de derde en beslissende observatiewedstrijd plaats, waarna bondscoach Jeannette Wolfs komende week haar EK-team zal vaststellen. Het hoogste daggemiddelde was voor Sanne Voets (Berghem) met Vedet Pb. Zij scoorde maar liefst 73.278% en was daarmee uiteraard ook de beste van grade III. Het weer sloeg ’s avonds na een warme dag geheel om, maar de prestaties waren hartverwarmend. Alle Nederlandse ruiters reden hoge scores! En de hoogste score van Sanne Voets had nog veel hoger kunnen zijn wanneer zij geen fout had gereden aan het begin van haar proef! Sanne Voets was de koning te rijk: “Aan het begin van de proef reed ik de schouderbinnenwaarts op de verkeerde hand. Heel dom. Maar gelukkig ging Vedet onverstoorbaar verder. Ik ben heel erg blij!”.
Ook erg blij was bondscoach Jeannette Wolfs. “Willen we internationaal meedoen, dan zijn scores tegen de 70% en liefst nog iets hoger nodig”, zegt zij. “Die zijn hier gehaald!”Er zijn de nodige positieve zaken te constateren. Allereerst was dat de verheugende terugkeer van Triumph, het paard waar Gert Bolmer (Den Ham Ov.) afgelopen jaar succesvol de WEG in Kentucky mee reed. Door een vervoersongeval bij het vertrek naar de eerste observatiewedstrijd in Mulhouse begin juni kwam Bolmer daar met Triumph niet aan start. Nu won de leerling van Miranka Schellekens zijn grade II met zijn nieuwe aanwinst Vorman en sloot meteen aan met Triumph op de tweede plaats.Yvette van Geenen (Ulft) haalde met BMC Toermalijn tot haar verrassing haar derde A-kaderscore (69,048%) binnen in grade II. “Ik had er helemaal niet op gerekend, super fijn!”, zei ze verrast.
Janneke Achtien (Hem) reed vorige week haar eerste B-kaderscore met Havidoff-keurmerrie Signorita, nu volgde er meteen een eerste A-kaderscore. “Ik ben koud, nat en heel moe en ongelooflijk voldaan! Ik moet nog iets beter leren doseren en vertrouwen en ben erg blij”, zei de amazone.
Demi Vermeulen reed met de haar door Johann Hinnemann en Vrienden DVB ter beschikking gestelde merrie Chiara een prachtig drafgedeelte, maar de stap was deze keer iets minder. “We denken iets last van de hengstigheid”, zei moeder Monique Vermeulen. De nageeflijkheid en activiteit was nu in elk geval een aandachtspuntLiesbeth van Oosten van VMF Stables (Ellemeet) zag als nieuwe sponsor van Tessa Baaijens – van de Vrie (Goes) voor het eerst een dressuurwedstrijd aangepast sporten. “Heel erg bijzonder en goed dit aan het begin van onze samenwerking meteen mee te maken”, vond ze. Baaijens reed met haar met behulp van Annemarie Hertzberger zelf opgeleide Darlington-keurmerrie Riana naar een mooie A-kaderscore van 68,944%. Bondscoach Wolfs zei: “Het gelijkmatige, vriendelijke, plezierige beeld is mooi. De manier waarop Tessa nu proeven rijdt, is een wereld van verschil vergeleken met vorig jaar.”Bijzondere aandacht van Wolfs had ook Maarten van Stek (Hoofddorp) in grade IV. “De aanleuning en het tempo waren prima deze keer”, zei Wolfs tevreden. “Zijn grote fouten kostten deze keer punten, het algehele beeld was goed!”.
Niet aanwezig in Hulsterloo waren de WEG-teamleden Frank Hosmar (Haarle) en Petra van der Sande (Den Haag). Frank Hosmar bleef thuis vanwege de vreugdevolle gezinsuitbreiding met zoontje Jasper. Wereldkampioene Petra van der Sande had een iets minder blije reden voor afwezigheid. Zij moet een abces aan haar voet laten genezen.Morgen staat voor alle ruiters in Hulsterloo nog de Kür op muziek op het programma.
Uitslagen:Open Belgisch Kampioenschap para-Equestrian 2011 Hulsterloo (B), 4 augustus
individuele proef grade II:
1. Gert Bolmer (Den Ham Ov) – Vorman 70,317%
2. Gert Bolmer (Den Ham Ov) – Triumph 69,762%
3. Yvette van Geenen (Ulft) – BMC Toermalijn 69,048%
4. Janneke Achtien (Hem) – Signorita 68,254%
6. Demi Vermeulen (Zevenaar) – Chiara 67,222%
individuele proef grade III:
1. Sanne Voets (Berghem) – Vedet PB 73,278%
2. Tessa Baaijens – van de Vrie (Goes) – Riana 68,944%
individuele proef grade IV:
1. Ciska Vermeulen – Whooney Tunes (België) 69,839%
3. Maarten van Stek (Hoofddorp) – William 65,699%
Tekst: Claartje van Andel

Het is niet meer mogelijk om te reageren.