Categoriën

Archief

Dubbelslag in Meerdonk

De eerste dag van het open Belgisch kampioenschap is voor mij meer dan goed verlopen. Ik werd eerste met Vorman en tweede met Triumph met scores van respectievelijk 70,32% en 69,76%. Ik werd daarbij op de huid gezeten door stal- en reisgenoot Yvette van Geenen, zij behaalde met haar BMC Toermalijn een mooi percentage van 69,05% en daarmee is zij nu ook opgenomen in het A-kader.

[Not a valid template] [Not a valid template]De dag begon na het voeren van de paarden rustig met een ontbijt in het hotel onder een strak blauwe hemel, en de temperatuur liep al snel op. De voorspellingen gaven echter al aan dat in de loop van de dag buien konden volgen, en dat gebeurde helaas ook. Met Triumph had ik als één van de eerste starters het gelukkig nog zo goed als droog. Het plan vooraf met Trump was vooral om de fouten in het stapgedeelte van de wedstrijd in Emmeloord te verbeteren. Tijdens het losrijden voelde hij ook beter aan, hij heeft wat dat betreft vaak toch wel wat wedstrijdritme nodig. Het eerste gedeelte van de proef verliep prima, ik kwam de korte wendingen goed door en kon tussen de onderdelen in lekker naar voren rijden. Ook tijdens de proef kon ik de rust in de stap houden waardoor daar nu veel minder kleine storingen in zaten dan in Emmeloord. De keertwendingen waren altijd een sterk punt van hem, maar sinds de blessure lijken die nog wat meer moeite te kosten, daar valt denk ik nog wel wat winst te halen. Het laatste deel van de proef verliep ook goed, waardoor ik na het afgroeten in ieder geval met een tevreden gevoel de ring uit ging.

Ondertussen was het beginnen te regenen, en moesten we snel Vorman op gaan zadelen. Doordat het programma in eerste instantie wat uitliep kon Miranka Yvette niet meer voorlezen, omdat ze anders te laat op Vorman zou zitten. Dus na het opzadelen van Vorman kon ik met behulp van mijn nieuwe elektrische step weer naar de wedstrijdring crossen om Yvette voor te lezen. Nou heb ik geen last van zenuwen, maar als ik ze had willen hebben zou daar vandaag domweg geen tijd voor zijn geweest. Yvette reed met haar BMC Toermalijn een nette en nauwkeurige proef, maar Toermalijn leek wat last te hebben van de regen waardoor de aanleuning soms nog wat stiller zou kunnen. Na de proef was Yvette zelf niet echt tevreden, maar de jury’s gelukkig wel waardoor ze vlak achter mij met Trump terecht kwam en tevens de zo gewenste laatste A kader score ruim binnenhaalde.

[Not a valid template] [Not a valid template]Na de proef kon ik nog net vijf minuten schuilen in een trailer langs de losrijbaan voordat ik Vorman over mocht pakken. Inmiddels was het bij vlagen opgehouden met zachtjes regenen, dus net als in Emmeloord kwam Trump er redelijk goed vanaf en haalde ik met Vorman een nat pak. Het doel met haar was eigenlijk gewoon om verder te gaan waarmee we de laatste tijd bezig zijn, een voorwaartse actieve proef maar dan wel die activiteit ‘in het paard’ houden en zorgen dat ze niet te lang wordt. Dat gaat steeds beter maar kost Vorman nog wel de nodige moeite, dus ik moest ook al bij het losrijden flink aan de bak. Hoewel het hard werken was ging ik wel met een goed gevoel naar de wedstrijdbaan. De proef liep eigenlijk zonder grote problemen of storingen, terwijl ze in delen van de proef ook echt goed aan begon te voelen. Op de laatste middellijn was ze me nog even te vlug af en werd ze net wat te lang waardoor het halthouden ook mooier kon, maar verder was ik eigenlijk heel tevreden. We gaan steeds verder vooruit en het resultaat gaf wat mij betreft ook wel aan dat de scores in Emmeloord aan de zuinige kant waren. We hebben nog genoeg om aan te werken maar het is wel fijn om het werk van de trainingen terug te zien in de wedstrijdbaan en de resultaten. En om dan uitgerekend tijdens een observatiewedstrijd een één tweetje te behalen is natuurlijk mooi meegenomen.

Morgen staat er voor ons helaas geen wedstrijd op het programma, wij mogen zaterdag pas weer aan de bak in de kür op muziek. We hopen maar dat de weergoden ons de komende dagen wat beter gezind zijn, dat is voor zowel mens als dier zeer welkom… Wordt morgen wederom vervolgd, hopelijk ook met foto’s van de proeven van vandaag.

8 reacties aanDubbelslag in Meerdonk