Categoriën

Archief

Rustige trainingsdag

Vandaag stond er voor ons geen wedstrijd op het programma, en hadden we dus de hele dag de tijd om te trainen en de spullen weer klaar te maken voor de kür van morgen. Dat laatste was best nodig, want de regen van gisteren zorgde ervoor dat het tuig en mijn rijlaarzen wederom toe waren aan een poetsbeurt. We begonnen net als gisteren met Triumph, en hij was vanaf het begin lekker ontspannen. Hij leek ook geen last te hebben van spierpijn of zo omdat we de training toch nog aan het opbouwen zijn, dus hopelijk kunnen we in de kür morgen er nog een schepje bovenop doen. Dat Trump ontspannen was bleek ook wel tijdens het stappen aan de hand op het eind van de middag toen hij spontaan besloot maar eens flink te gaan rollen…

Met Vorman ging de training ook lekker, maar die training ziet er in verhouding heel anders uit als met Triumph. We hebben weer flink gewerkt met veel tempowisselingen en overgangen. Onder het toeziend oog van de bondscoach liet ze vandaag ook weer hele mooie stukken zien, dus ook met haar gaan we vol goede moed de kür in, ondanks dat we nog geen eigen kür voor Vorman hebben en ik dus ook met haar de kür van Trump rijd. Een echt goede score wordt daardoor op voorhand al heel lastig, dus richten we ons vooral op het verbeteren van de technische onderdelen van de kür. Als we haar nog weer wat fijner aan het lopen krijgen in de ring als gisteren is wat mij betreft onze missie geslaagd. De update van morgen komt waarschijnlijk pas heel laat of op zondag, omdat we na de kür weer terugreizen en pas laat terug zijn op stal in Best. Uiteraard ga ik wel proberen via Twitter alvast een korte update te geven, wordt vervolgd…

Het is niet meer mogelijk om te reageren.