Categoriën

Archief

Persbericht KNHS over kür

Kür Hulsterloo Aangepast Sporten bevestigt beeld voor bondscoach Wolfs

6 augustus 2011

Gert Bolmer - Triumph

HULSTERLOO (B) (KNHS) – Vandaag heeft de Kür in Hulsterloo in België voor de Nederlandse dressuurruiters aangepast sporten het positieve beeld voor bondscoach Jeannette Wolfs bevestigd. Opnieuw reed Sanne Voets (Berghem) met Vedet Pb een droomscore bij elkaar van maar liefst 79,833%, haar hoogste score ooit!

Sanne Voets maakte haar Kür helemaal zelf. Ze had enorm leuke muzikale accenten in haar proef en reed zowel eenvoudige wissels als gesprongen galopwissels precies passend op een muzikaal accentje. “Alles lukte en paste, gewoon een erg mooie Kür!”, zei bondscoach Wolfs complimenteus.
Dat bracht dus punten in het laatje die niet eerder werden gehaald.
In grade III werd Tessa Baaijens – van de Vrie (Goes) tweede achter Voets met haar sfeervolle door Charles Monterie gemaakte en aangeboden ‘Jesus Christ superstar-Kür’. “ Ook Baaijens reed haar overgangen prachtig op de muziek en liet met haar keurmerrie Riana een vriendelijke, harmonieuze proef zien”.

Gert Bolmer (Den Ham) beheerste net als donderdag grade II. Zijn beide paarden Triumph en Vorman voerden het klassement aan en wisselden nu stuivertje met elkaar. Technisch en in uitstraling liepen beide paarden gelijkwaardige proeven. Omdat Gert voor zijn nieuwe paard Vorman nog geen eigen Kür heeft reed hij met Vorman dezelfde Kür op dezelfde muziek als Triumph. De bewegingen van Vorman zijn echter net iets anders en dat verklaart het puntenverschil voor de muziek, dat bij Vorman lager uitkwam.
Demi Vermeulen (Zevenaar) reed met de haar door Johann Hinnemann en Vrienden DVB ter beschikking gestelde merrie Chiara een fijnere proef dan op donderdag en werd nu derde. Yvette van Geenen (Ulft) sloot aan met een vierde plaats.

Maarten van Stek (Hoofddorp) reed in grade IV een nette Kür, waarbij hij veel controle behield in de ring. Hij werd mooi tweede.

Bondscoach Wolfs gaat zich nu beraden over de resultaten van de drie observatiewedstrijden tijdens het NK in De Steeg, de wedstrijd in Mulhouse en nu in Hulsterloo. “Ik mag vijf combinaties afvaardigen naar het EK in Moosele, begin september”, zegt Wolfs.”‘Twee jaar geleden waren dat er nog zes naar het EK in Noorwegen. Het verminderde aantal van vijf heeft zeker te maken met de enorme groei die onze dressuur aangepast sporten doormaakt.”

Op het EK is het van groot belang dat het puntentotaal voor de landenwedstrijd van de Nederlandse ploeg zo hoog mogelijk is. Nederland was vierde op de WEG in Lexington Kentucky vorig jaar, en heeft dus nog geen Olympische startplaats voor de beste drie met het landenteam veroverd.
“Maar anders dan bij de reguliere sport”, zo vertelt Wolfs, “kan een behaalde teamplaats nu op het EK later nog weer overruled worden wanneer een ander landenteam op een latere aangewezen kwalificatiewedstrijd een hoger gemiddelde behaalt. De Olympische kwalificatie behaald op het EK is dus niet absoluut. Zo zijn nu nog de regels bij de dressuur aangepast sporten. Het is dus des te belangrijker dat we zowel een kwalificatieplaats krijgen, als eentje met een zo hoog mogelijk gemiddelde!” Wolfs zal haar selectie volgende week bekend maken.

Uitslagen:

Open Belgisch Kampioenschap para-Equestrian 2011 Hulsterloo (B), 6 augustus

Kür grade II:

1. Gert Bolmer (Den Ham Ov) – Triumph 73,830%%
2. Gert Bolmer (Den Ham Ov) – Vorman 72,338%
3. Demi Vermeulen (Zevenaar) – Chiara 69,417%
4. Yvette van Geenen (Ulft) – BMC Toermalijn 67,083%
7. Janneke Achtien (Hem) – Signorita 64,083%

Kür grade III:

1. Sanne Voets (Berghem) – 79,833%
2. Tessa Baaijens – van de Vrie (Goes) – Riana 72,333%

individuele proef grade IV:

2. Maarten van Stek (Hoofddorp) – William 71,25%

Tekst: Claartje van Andel

Foto Gert Bolmer en Triumph door: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.