Categoriën

Archief

Persbericht KNHS over EK team

De KNHS heeft middels onderstaande persbericht officieel het EK team bekend gemaakt:

Deelnemers EK Para Dressuur bekend

9 augustus 2011

Kampioenen NK dressuur aangepast 2011

Ermelo (KNHS) – Bondscoach Jeannette Wolfs heeft haar deelnemers bekend gemaakt voor de Europese Kampioenschappen Para Dressuur, die van 1 tot en met 4 september plaatsvinden in Moorsele. In totaal reizen vijf deelnemers vanuit Nederland af naar België. Wolfs’ keuze is gebaseerd op de behaalde resultaten tijdens drie observatiewedstrijden in De Steeg (het NK), in Mulhouse (F) en afgelopen weekend in Meerdonk (B).

De Nederlandse selectie bestaat uit Gert Bolmer (Grade II) (Den Ham) met Vorman (v. NN) of Triumph (v. Voltaire), Tessa Baaijens–van de Vrie (Grade III) (Goes) met Riana (v. Darlington), Frank Hosmar (grade IV) (Haarle gem Hellendoorn) met Tiesto (v. Jazz), Petra van de Sande (grade II) (’s-Gravenhage) met Valencia Z (v. Dream of Glory) en reservepaard Toscane (v. Obelisk) en Sanne Voets (grade III) (Berghem) met Vedet PB (v. Florestan I). Reservecombinatie is Demi Vermeulen (grade II) (Zevenaar) met Chiara H (v. Compliment). Naast bondscoach Jeannette Wolfs (Berkel-Enschot) bestaat de teambegeleiding uit teamveterinair Brenda Hoogelander (Oirschot) en teammanager Adrianne van Waardenberg-Nooren (Bussum).

Motivatie
In Meerdonk maakten vooral Sanne Voets en Gert Bolmer indruk. Gert Bolmer reed met zowel Triumph als met Vorman twee sterke proeven. Sanne Voets haalde met haar Vedet PB tweemaal het hoogste daggemiddelde. Tessa Baaijens–van de Vrie heeft het afgelopen jaar ontzettend veel progressie geboekt met haar merrie Riana en liet afgelopen weekend in Meerdonk twee harmonieuze proeven zien. Frank Hosmar en Petra van de Sande konden beiden om verschillende redenen niet meerijden in Meerdonk, maar hebben zich vooraf al ruimschoots bewezen tijdens de observatiewedstrijd in Mulhouse en tijdens het NK, waar zij beiden Nederlands Kampioen werden. Reservecombinatie Demi Vermeulen presteerde het gehele jaar zeer constant met haar merrie Chiara H, maar scoorde gemiddeld lager dan de andere combinaties.
Bondscoach Jeannette Wolfs: “Op het EK is het van groot belang dat het puntentotaal voor de landenwedstrijd van de Nederlandse ploeg zo hoog mogelijk is. Willen we internationaal meedoen, dan zijn scores rond de 70% nodig. Al deze combinaties hebben bewezen dat in zich te hebben.”

Grades
Een team bij de aangepaste sport bestaat uit vier ruiters uit verschillende ‘grades’. Hoe lager de grade is, hoe zwaarder de handicap van de ruiter is. Hoe hoger de grade is, hoe moeilijker de te rijden proef is. Binnen een team moet verplicht minimaal één combinatie uit Grade I of grade II zitten. Naast het team mag er nog één combinatie individueel starten.

Medaillekansen
Nederland behaalde vorig jaar de vierde teamplaats op de WEG in Kentucky. Individueel werden er in Kentucky meerdere medailles binnen gehaald. “Deze deelnemers zijn op moment echt mijn sterkste combinaties uit de kaders. Ik ga met dit team met veel vertrouwen naar Moorsele en hoop met veel medailles terug te komen”, aldus bondscoach Jeannette Wolfs.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.