Categoriën

Archief

Geselecteerd voor het EK!

Bondscoach Jeannette Wolfs heeft vandaag het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het EK in het Belgische Moorsele bekend gemaakt, en ik ben wederom één van de gelukkigen. Ik was al de enige Nederlander die op alle EK’s die gehouden zijn van start is gegaan, dus die reeks zetten we nog even voort. Daarnaast debuteer ik wederom met een paard op een internationaal kampioenschap. De keuze van de bondscoach is namelijk gevallen op Vorman. Niet omdat Trump niet goed genoeg was, want hij is wel mijn reservepaard mocht er iets gebeuren, maar vanwege de enorme progressie die Vorman heeft gemaakt de afgelopen tijd is de keuze op haar gevallen.

Na de laatste observatiewedstrijd vorige week in Meerdonk kwam de keuze voor Vorman natuurlijk niet meer helemaal onverwacht, maar een paar maanden geleden zou ik iemand die gezegd had dat ik met Vorman naar het EK zou gaan waarschijnlijk voor gek hebben verklaard. In die zin is het met name de verdienste van Miranka dat we nu al zover zijn gekomen. In de wedstrijdbaan moet ik het natuurlijk zelf doen, maar daarbuiten heeft Miranka echt fantastisch werk geleverd. Aan de andere kant vind ik het wel jammer dat ik met Trump niet de kans krijg op revanche voor het WK van Kentucky. Ik had maar wat graag met hem geprobeerd om die 0,05% die ik destijds tekort kwam in de kür om te zetten in die ene nog ontbrekende kleur medaille. De bondscoach gaf ook aan dat het een lastige keuze was. Vorman is veel vooruit gegaan, maar Trump is vanwege zijn blessure ellende amper anderhalve maand geleden ook nog niet terug op zijn oude niveau. Hoe dan ook zit ik er weer bij, met reservepaard en daar was het ons met al die moeite met twee paarden uiteraard om te doen, dus daar ben ik ontzettend blij mee.

De andere teamleden zijn Frank Hosmar met Tiësto, Petra van de Sande met Valencia Z, Tessa Baaijens met Riana en Sanne Voets met Vedet. Het landenteam van vier combinaties wordt pas op het EK bekend gemaakt.

14 reacties aanGeselecteerd voor het EK!