Categoriën

Archief

Opzet BMC Cup gewijzigd

De KNHS heeft laten weten dat de BMC Cup dit seizoen helaas niet afgesloten kan worden met een finale tijdens het CHIO Rotterdam, zoals dat de voorgaande twee edities wel het geval was. Er is daarom gekozen om de halve finale die gepland stond tijdens Outdoor Gelderland te ‘promoveren’ tot finale. In de praktijk betekend dit dat de beste tien combinaties van de kwalificatiewedstrijden Jumping Amsterdam en CH Eindhoven aan de start komen in De Steeg, waarvan vervolgens de beste zes in de kür gaan strijden om de BMC Centaur Cup.

Het is natuurlijk zonde dat het CHIO Rotterdam voor ons van de kalender verdwijnt, ik vond het een erg mooie wedstrijd. Aan de andere kant mogen we in Nederland absoluut niet klagen, in veel landen om ons heen ligt de sport het hele winterseizoen stil en vormt de jaarlijkse wedstrijd in april in het Belgische Moorsele het begin van het nieuwe seizoen. Laat staan dat er gereden kan worden op wedstrijden als Jumping Amsterdam. Veel concoursen hebben het moeilijk momenteel dus we moeten denk ik in onze handen knijpen met een sponsor als BMC die deze competitie toch nog steeds mogelijk maakt. Het grote deelnemersveld in Zuidwolde toonde in ieder geval aan dat onder de sporters het enthousiasme voor de BMC Cup onverminderd groot is.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.