Categoriën

Archief

Nederland klaar voor de start in Spanje

[Not a valid template]Bij het nieuwsbericht over de jaarplanning schreef ik al dat de langste reis dit jaar al op korte termijn gemaakt zou worden, in een poging om de vijfde startplaats voor Londen te heroveren op Canada. Inmiddels is het Nederlandse team aangekomen in Sant Marti de Vell in Spanje, en zijn alle paarden vandaag zonder problemen door de keuring gekomen.

Morgen en zaterdag zijn de belangrijkste dagen voor Tessa Baaijens, Frank Hosmar, Petra van de Sande en Sanne Voets. Van iedere combinatie worden de scores van beide dagen opgeteld, en de 3 combinaties met de hoogste score tellen mee voor het teamresultaat. Canada heeft een score gehaald van 427,589, dat betekend dat er gemiddeld meer dan 71,26% per proef gescoord moet worden om hen weer voorbij te gaan. Er zijn echter meer kapers op de kust, want concurrenten Brazilië en België komen ook aan de start in Spanje in een laatste poging hun score te verbeteren. Mocht één van deze landen ons nog voorbij gaan op de ranking is dat niet zo’n ontzettende ramp, ook de volgende drie plaatsen op de ranking geven recht op vier startplaatsen. Het gaat allemaal om die ene plek die vijf startplaatsen in Londen oplevert.

Hier kunnen als het goed is de uitslagen vanaf morgen live gevolgd worden. Mocht er ook een werkende livestream beschikbaar komen zal ik daar ook een link van plaatsen. Dan zit er voor nu niets anders op dan ons team ontzettend veel succes te wensen, en hopen dat we die plek op de ranking zaterdag aan het eind van de dag weer in ons bezit hebben.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.