Categoriën

Archief

Blij met progressie op Jumping Amsterdam

[Not a valid template]We zijn vandaag als derde geëindigd tijdens de BMC Centaur Cup op Jumping Amsterdam. Daarmee ben ik met Triumph ook ruimschoots geplaatst voor de finale in juni tijdens Outdoor Gelderland. Hoewel we dit keer geen gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om de baan te verkennen was het alsnog vroeg dag. Ook dit keer was trouwe groom Marion weer van de partij om Triumph er tip top uit te laten zien, daar zou het alvast niet aan liggen. Ook de reis ging voorspoedig dus we waren ruim op tijd bij de RAI.

[Not a valid template]Bij het losrijden van Miranka was meteen al duidelijk dat Trump in betere doen was dan twee weken geleden in Drachten, net als in de trainingen de laatste tijd overigens. Ik stapte dus ook maar wat graag op om er echt voor te gaan. In tegenstelling tot Drachten was het losrijden in de RAI met zeeën van ruimte een verademing. Ook bij mij liep Trump lekker, waar hij soms nog wel eens wat achter mijn been wil kruipen als hij gespannen is hield hij nu ook in de wendingen een mooi tempo. Bij vlagen liep hij op het losrijterrein echt heel lekker, het is denk ik best een tijd geleden dat we hem zo fijn aan het lopen hadden. Uiteindelijk moet het natuurlijk in de wedstrijdbaan gebeuren, maar als het met het losrijden niet lukt, lukt het in de ring over het algemeen zeker niet.

[Not a valid template]Bij het naar de wedstrijdbaan toe stappen kon je duidelijk merken dat Trump wist wat er ging komen, maar bij het eerste rondje om de baan was de meeste spanning alweer verdwenen. De kür begon goed, door het binnenkomen iets aan te passen was het halthouden minder abrupt, en hoewel misschien niet zo flitsend als soms bij het losrijden bleef Trump heel actief en gelijkmatig, ook in de wendingen. Na het terugkijken van de video’s van de laatste küren met Trump had ik bedacht om ook de laatste lijn met het schouderbinnenwaarts iets anders te rijden zodat ik mooier uit zou komen op de muziek met de overgang naar de stap, en dat pakte goed uit. Het stapgedeelte ging ook beter als in Drachten, al kregen we een kleine storing in de tweede volte, wat achteraf bleek de nodige punten te hebben gekost. Het laatste deel van de kür liep weer lekker, en na het afgroeten was ik over het rijden in ieder geval tevreden.

[Not a valid template]De score kwam uit op 71,167%, op zich helemaal niet verkeerd maar omdat ik als tweede moest starten had ik al wel het bange vermoeden dat die score nog wel eens verbeterd zou kunnen worden. Drie combinaties later stond ik nog steeds bovenaan, en was het de beurt aan Yvette, die ondanks de nodige medische ellende toch aan de start kwam. Ook dit keer werd ik weer gebombardeerd tot voorlezer, en Yvette reed een nette kür. Meer zat er op dit moment domweg niet in en mede omdat het ook voor het eerst was dat Versace in zo’n wedstrijdbaan liep kon Yvette denk ik heel tevreden zijn. Helaas voor mij gingen de laatste twee starters, Frank en Sanne, mij nog voorbij. Ik stond bij twee jury’s als tweede geklasseerd, maar dat was jammer genoeg niet voldoende om ook als tweede te eindigen. Toch ben ik heel blij met de progressie die we in slechts twee weken alweer hebben gemaakt, als we zo door kunnen gaan komt het helemaal goed wat mij betreft.

Klik hier voor de volledige uitslag, als je op de totaalscore van een combinatie klikt komen de punten per onderdeel tevoorschijn.

4 reacties aanBlij met progressie op Jumping Amsterdam