Categoriën

Archief

Dubbel gevoel in het kwadraat

[Not a valid template]Nog snel even een update na de lange dag van inmiddels gisteren. Zoals de titel van dit nieuwsbericht al een beetje aangeeft wordt het misschien een wat eentonig verhaal, maar ook na de kür had ik nogal een dubbel gevoel, en dit keer nog meer als de voorgaande dagen. Doordat ik met beide paarden in de grote finale mocht starten was het een beetje passen en meten qua planning, er zat nog geen drie kwartier tussen beide küren. Net als de andere dagen begon ik weer met Florencia. Op vrijdag had ik door het gebrek aan balans mijn linkerknie al op meerdere plekken open gereden, en zoiets wordt er na twee wedstrijddagen natuurlijk niet bepaald beter op, dus met name in het begin van het losrijden was het vandaag soms even doorbijten. Ondanks dat liep Fien bij zowel Miranka als mij best lekker, en kon ik haar mooi vloeiend door de figuren sturen tijdens het losrijden. Ik ging dus vol goede moed richting de wedstrijdbaan, maar daar kwamen we halverwege de lange zijde een oude bekende van gisteren tegen, de rolstoelhelling bij de jurytafel. Fien keek wel maar ging er redelijk normaal langs. Voor de zekerheid ben ik een keer omgedraaid en er nog een keer langs gereden met de nodige spanning, maar geen al te grote problemen. En omdat kort daarna de bel ging moest ik beginnen met de kür.

Terwijl ik binnenkwam op de middellijn bleek Florencia echter vooral oog te hebben voor dat enge ding rechts van haar. Een groot verschil met gisteren was dat de jurytafel bij C veel verder van de ring stond dan die bij in dit geval B. Het kwam erop neer dat bij elk figuur richting of in de buurt van B er de nodige spanning optrad. Zonder dat Fien nou hele rare dingen deed, maar het was in ieder geval geen vloeiende ontspannen proef.  En omdat B nou eenmaal midden op de lange zijde van de ring ligt kon ik ook niet mijn proef aanpassen om die enge plek zoveel mogelijk te vermijden. Ik baalde (en baal) dus ook als een stekker. We hebben ook nog wel goede dingen laten zien, en die bleken achteraf ook wel te worden gewaardeerd, maar het voelt echt als een gemiste kans. De score kwam uiteindelijk uit op net geen 67%, dat viel ondanks alle spanning niet echt tegen. Voor sommige onderdelen stonden ook ‘gewoon’ achten op het protocol, en uit de laatste commentaren bleek wederom dat de jury’s het toch een erg aansprekend paard vinden.

[Not a valid template]Tijd om te balen was er nog minder als vrijdag, met de nodige hulp werd snel het zadel overgeheveld naar Vorman, die Miranka ondertussen al met een ander zadel was gaan losrijden. Net als de andere dagen was Vorman ook vandaag weer fris en actief. Op stal en in de omgang is het de rust zelve, en is er geen grotere knuffelbeer. Je zou haast denken dat ze de laatste tijd al haar energie bewaard voor het rijden. Gelukkig zonder dat ze daarbij vervelend wordt, ze doet echt enorm haar best. Het was wel weer een hele omschakeling, maar bij Miranka liep Vorman al best lekker, en ik had haar ook goed aan het lopen. Lekker actief zonder dat ze te lang werd.
Bij het om de wedstrijdbaan rijden bleek zelfs Vorman die rolstoelhelling eng te vinden, maar gelukkig bleef de spanning tijdens de proef bij haar beperkt tot wanneer ze erg kort erlangs moest. Verder liep ze een erg fijne kür. Lekker actief zonder dat ze zich te lang maakte en ik kon de figuren netjes afwerken. Omdat dit haar eerste kür sinds lange tijd was hadden we er bewust voor gekozen het niet al te moeilijk te maken, en die keuze [Not a valid template]bleek goed uit te pakken, we eindigden als tweede met een mooie score van 72,05%, op ruim een halve procent van de Engelse winnares. Natuurlijk wil ik graag winnen, maar ik ben erg blij met hoe ze het de afgelopen dagen gedaan heeft. Dat had ik een paar maanden geleden niet gedacht, en als we zo door kunnen gaan zit er hopelijk nog meer in. Florencia heeft denk ik erg veel geleerd de afgelopen dagen, en van een debuut onder dergelijke omstandigheden mag je eigenlijk geen wonderen verwachten. Toch had ik ontzettend graag meer willen laten zien, en we gaan de komende tijd dan ook hard daarvoor aan de slag. Morgen volgt waarschijnlijk nog een terugblik en de nodige foto’s.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.