Categoriën

Archief

Wederom wisselend gevoel, maar dan omgekeerd

[Not a valid template] [Not a valid template]Vanwege het ‘amical dinner’ vandaag een ongebruikelijk late update… Ook de dag van vandaag verliep zowel positief als een beetje negatief, alleen waren de rollen voor wat betreft Vorman en Florencia omgedraaid. Ik moest wederom als eerste de ring in met Florencia. Zoals ik gisteren al schreef hebben we vandaag het zadel van Vorman gebruikt, in een poging mezelf beter in balans, en dus mijn benen beter op zijn plek te kunnen houden. Dit omdat juist mijn beenligging gisteren voor de nodige communicatiestoringen leek te zorgen. Die opzet slaagde in ieder geval goed, we hadden geen enkele storing meer als die van gister. Bij het om de baan gaan bleek al dat Fien de rolstoelhelling bij de jurytafel bij C eng vond, en laat ik daar nou net in de proef achterwaarts moeten, dat was dus geen onverdeeld succes. Soms kon de lengtebuiging nog wel wat beter en ook het halthouden is nog voor verbetering vatbaar, maar ik kwam nu met een veel beter gevoel uit de ring. De jury’s vonden het gelukkig ook beter dan gisteren, ik behaalde nu 67,095%, en een vierde plaats. Op de protocollen stonden natuurlijk nog vette onvoldoendes voor bijvoorbeeld dat achterwaarts, maar er verschenen ook al veel zevens en de nodige achten. Hier kunnen we denk ik wel mee vooruit, en ik was blij dat ik in de ring kon doen wat we van tevoren hadden afgesproken.

[Not a valid template]Vorman voelde tijdens het losrijden eigenlijk net als gister weer behoorlijk goed en actief. Zij moet heel anders gereden worden dan Florencia dus dat is echt wel even omschakelen, maar ik ging wel met een goed gevoel richting de wedstrijdring. Ook Vorman vond de rolstoelhelling wel spannend, maar nuchter als ze is was daar in de proef niets meer van te merken. Het begin van de proef liep voor mijn gevoel best goed. In stap had ze soms misschien net wat teveel haast, wat problemen opleverde in één volte, en achteraf zou blijken ook in de laatste keertwending. Ik had zelf verwacht boven de score van Florencia uit te komen, maar dat viel tegen. We bleven steken op 66,19% en een zesde plaats. Met twee paarden in de prijzen klinkt best leuk, maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering zullen we maar zeggen.

Morgen staat zoals altijd als afsluiting de kür op muziek op het programma. Ik heb eigenlijk nog geen kür voor Florencia, maar we maken natuurlijk graag gebruik van de mogelijkheid om nog een keer de ring in te gaan. Ik rij daarom een geïmproviseerde, relatief eenvoudige kür, maar het doel is eigenlijk alleen maar om meer ervaring op te doen en haar lekker vloeiend door de baan te sturen. Ik mag met beide paarden uitkomen in de grote finale, wat betekend dat ik pas later op de dag hoef te/mag starten. Waarschijnlijk komt het volgende nieuwsbericht dan ook pas na thuiskomst in Best, dan wel Den Ham. Dus ook dat kon nog wel weer eens laat worden.

3 reacties aanWederom wisselend gevoel, maar dan omgekeerd