Categoriën

Archief

Gemengde gevoelens na eerste dag

[Not a valid template]De eerste wedstrijddag is voor mij nogal wisselend verlopen. Om zes uur ging de wekker, en gelukkig werkte het hotel mee door een half uur eerder dan gebruikelijk het grootste deel van het ontbijt al klaar te hebben staan en we dus toch nog wat konden eten van tevoren. Yonatan en ik waren ruim op tijd op stal, net als mijn ouders, en Miranka en Marjo. Florencia was als eerste aan de beurt, en het losrijden zag er bij Miranka op zich niet heel verkeerd uit. Toch was het aan een paar kleine dingen vond ik wel te zien dat Florencia niet helemaal op haar gemak was. Niet heel vreemd, want ze had al een hele tijd geen wedstrijden meer gelopen, en dat in combinatie met weer een vreemde stal en omgeving.

[Not a valid template]Eenmaal zelf in het zadel merkte ik ook al snel dat hoewel ze braaf was wat feller reageerde op mijn hulpen dan anders, en ze liet me veel minder goed zitten dan gewoonlijk. Met name dat laatste bleek in de ring voor de nodige problemen te zorgen. In draf had ik nogal moeite met mijn balans waardoor mijn been (te) ver naar achteren ging, en dit zorgde er meerdere malen voor dat Fien niet goed begreep wat de bedoeling was. Een soort van vicieuze cirkel waar we niet echt meer uit kwamen. De doelen die ik gisteren noemde vielen dan ook al snel in het water, op de ontspanning na. De staponderdelen gingen eigenlijk best goed, maar het laten zien wat ze kan en de nauwkeurigheid in draf was ver te zoeken. Aan de ene kant geen schande voor onze allereerste proef samen, aan de andere ontzettend frustrerend omdat we weten dat er gewoon zoveel meer in zit. Morgen gaan we waarschijnlijk het zadel van Vorman gebruiken, deze past gelukkig ook goed op Fien en daarin is het waarschijnlijk wat makkelijker om mijn benen op een voor Fien beter te snappen plek te houden, mocht ze me wederom niet zo goed laten zitten als thuis.

[Not a valid template]Veel tijd om te treuren was er uiteraard niet, ik moest immers ook nog met Vorman de ring in. Eindelijk weer eens sinds de Belgische kampioenschappen in augustus vorig jaar. Het losrijden met Miranka zag er goed uit, ze leek beter in haar vel te zitten dan gisteren. Ze had wederom flink de sokken erin, maar dat kan ze op zich wel gebruiken, zolang het maar niet ten koste gaat van de nauwkeurigheid. Dit lukte eigenlijk heel goed, op het halthouden aan het begin en de eind van de proef na. Daar lieten we punten liggen, maar de rest van de proef ging goed, met ook de nodige achten op de protocollen. Ze bleef er heel mooi aan trekken waardoor de aanleuning ook goed was, in die zin één van onze beste proeven samen denk ik. Met iets meer rust bij het halthouden en achterwaarts zit er nog wat meer in denk ik, maar de proef van morgen is vanwege de overdaad aan staponderdelen niet echt mijn favoriet. We behaalden een score van 68,8%, slechts een halve punt (over vijf jury’s) achter de Ierse nummer twee. Voor de eerste wedstrijd sinds bijna acht maanden mogen we daar denk ik niet ontevreden over zijn.

Petra van de Sande won de proef met haar Valencia, Yvette van Geenen eindigde als zesde. Met Florencia bleef ik vandaag steken op een tiende plaats. In grade IV won Frank Hosmar met Alphaville, Sanne Voets werd derde. Alle uitslagen zijn hier te vinden. Morgen staat de individuele proef op het programma, dan start grade II ‘s middags. Dan is mijn ringervaring met Florencia verdubbeld, hopelijk kunnen we dan in ieder geval al wat meer laten zien wat ze kan.

3 reacties aanGemengde gevoelens na eerste dag

 • Elly Kremers

  Leuk om te lezen Gert. Voor mijn gevoel mag je niet
  ontevreden zijn met Fien zeker niet het is voor jullie
  beiden de eerste keer.
  Succes morgen zet hem op.

 • Ed Kerkhofs

  Komt goed,je hebt samen nog wat wedstrijdritme nodig.
  Bent op de goede weg.
  grt. Ed