Categoriƫn

Archief

Stroeve start op NK

[Not a valid template]De eerste dag van het Nederlands Kampioenschap zit erop voor de aangepaste sport. Het werd voor de verandering weer eens een lange dag, die niet helemaal bracht wat we er van tevoren van hadden gehoopt. Het begon al wat lastig doordat het laatste bordje om de route aan te geven voor deelnemers totaal anders was als de voorgaande, waardoor we die dus vrolijk misten. Daar bleef het niet bij, eenmaal op het terrein was het de grote vraag waar te parkeren, dus maar geparkeerd bij de rest van de trailers en vrachtwagens. Dat had dan weer een marathon om met de paarden de ring te kunnen verkennen tot gevolg. Ondanks dat het blijkbaar wel de juiste plek was om te parkeren hebben we toch maar een andere plek dichterbij en met minder modder gezocht.

[Not a valid template]Gelukkig stond desondanks Florencia wel op tijd klaar, en het losrijden met Miranka ging prima ondanks dat we de nodige regen op ons dak kregen. Ook bij mij ging het losrijden eigenlijk vanaf het begin redelijk goed. Ik had als eerste starter wat extra tijd om de ring door de wat overijverige ringmeester, maar Florencia keek nergens naar en ik was dus helemaal klaar voor de start. Ik kon Fien fijn door de proef sturen, ze bleef mooi constant qua tempo en aanleuning. Het achterwaarts blijft nog een lastig onderdeel en in de middendraf was de aanleuning even wat minder maar verder was ik tevreden over de proef. Deze leverde een score op van 70,56%, waar ik wel mee kon leven.

[Not a valid template]Ondertussen was Vorman door de meegereisde hulptroepen al van de trailer gehaald en gepoetst, zodat meteen nadat Florencia de ring uit kwam het zadel overgeheveld kon worden. Wederom kwam er de nodige regen naar beneden, maar Mops reageerde daar net als in Mannheim niet op en we konden gewoon lekker losrijden. Net voordat we de ring in moesten hebben we haar nog even actief gemaakt met wat galop en gingen we vol goede moed naar de wedstrijdbaan. En gelukkig niet onterecht, want we reden een hele nette proef. Ze was goed actief, en we konden behoorlijk nauwkeurig door de proef sturen. We gingen er toen ik de ring uitkwam helemaal vanuit dat ik met Vorman hoger zou scoren dan de 70,5 van Florencia, maar dat bleek helaas tegen te vallen. We kwamen niet verder dan 68,97% en een uiteindelijke vijfde plaats. Ook de toeschouwers die we na afloop spraken waren daar enigszins verbaasd over, maar goed dat hoort er helaas bij. Morgen een nieuwe poging. De rubriek werd gewonnen door Petra van de Sande met Valencia, voor Demi Vermeulen. In grade IV was de winst voor Frank Hosmar, in grade III won Sanne Voets en in grade I was Nicole den Dulk de beste. Qua rijden ben ik eigenlijk niet eens zo ontevreden, maar qua plaatsing en percentages had ik graag gezien dat het er halverwege het kampioenschap wat anders uit had gezien.

Morgen volgen hopelijk foto’s, morgenvroeg moet ik wederom als eerste de ring in, maar dit keer al om 9 uur. Dat wordt dus wederom een korte nacht en lange dag. Wordt vervolgd.

1 reactie opStroeve start op NK