Categoriën

Archief

Tevreden maar niet blij

[Not a valid template]De wekker ging vandaag nog wat eerder dan gisteren. Ik ‘mocht’ wederom als allereerste de ring in, alleen dan nog een uur en een kwartier eerder. We vertrokken om 05:45 van stal, en het leek erop alsof we vast zouden komen te staan in de file maar dat viel gelukkig mee waardoor we toch mooi op tijd weer aankwamen in Hoofddorp. Dit keer wisten we de weg op het terrein natuurlijk en bleef ons een marathon vanaf het parkeerterrein bespaard. We hadden dus tijd genoeg om Florencia klaar te maken en Miranka ging ruim op tijd met haar richting de losrijbaan.

[Not a valid template]Het losrijden zag er net als gisteren prima uit. Florencia was mooi ontspannen, ondanks dat men op de heuvel naast de ring bezig was het met rechtop zetten van grote dranghekken. Niet heel handig met ruiters die toch al niet zo stevig in het zadel zitten, maar gelukkig reageerde Fien er helemaal niet op. Met mij in het zadel ging het vanaf het begin eigenlijk ook goed. In vergelijking met Mannheim is ze veel minder ‘zoekerig’ op het moment dat ik haar overneem van Miranka. Na het oefenen van een aantal onderdelen van de proef konden we richting de wedstrijdbaan. Het was denk ik mijn beste individuele proef die ik tot nu toe met haar heb gereden. Het achterwaarts blijft voorlopig nog een moeilijk punt, en één keertwending was minder maar verder ging de proef goed met mooie staponderdelen, het beginstuk in draf en de middendraf. Na de proef had ik echt het idee dit keer wel de benodigde 68,5% te hebben gescoord om ook met Florencia aan de eis van NOC*NSF voor Londen te voldoen. De score liet wederom niet lang op zich wachten en helaas de teleurstelling dus ook niet. Het resultaat was 67,9%. Er volgden wat teksten die niet helemaal geschikt zijn voor publicatie, maar laten we het erop houden dat ik niet blij was. Dan kun je wel tevreden zijn met de proef, het doel vandaag was toch vooral minimaal die score halen.

[Not a valid template]Tijd om bij de pakken neer te gaan zitten was er wederom niet. Vorman stond alweer klaar en ik wou met haar toch ook graag wat laten zien na de teleurstellende score van gisteren. We hebben haar nog wat feller losgereden dan gisteren, en ze voelde fijn aan toen we naar de wedstrijdbaan gingen. De proef liep vanaf het binnenkomen grotendeels zoals gepland. De inzet van de eerste keertwending was niet helemaal mooi maar verder kon ik de onderdelen rijden zoals van tevoren bedacht. Net als gisteren kwam ik met een goed gevoel de baan uit, maar des te groter was misschien wel de teleurstelling. De score was hoger dan gisteren, maar kwam weer niet boven de 70 en bleef hangen op 69,9%.

[Not a valid template]Terugkomend op de titel van dit nieuwsbericht; van tevoren had ik denk ik getekend voor de vier proeven van de afgelopen dagen. Florencia was al weer beter dan in Mannheim, en Vorman was vandaag misschien iets minder flitsend maar ze liep twee sterke en constante proeven. Dus in die zin moet ik denk ik heel tevreden zijn. Kijkend naar de uitslagen zie ik uiteraard niet veel om blij van te worden. Ik had niet verwacht zomaar even Nederlands kampioen te worden, maar dit is wel een ander uiterste. Zondag rijd ik de finale met Florencia, aangezien dat de laatste kans is om aan de officiële eisen van NOC*NSF te voldoen. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat de wedstrijd in Roosendaal niet doorgaat, en de laatste observatiewedstrijd op 20 juni tijdens het CHIO in Rotterdam zal zijn. Dat is al over twaalf dagen, dus de komende tijd wordt onverwacht opeens wat spannender. Maar goed voor het zover is eerst maar eens proberen dit NK op een mooie manier af te sluiten.

1 reactie opTevreden maar niet blij

  • Zondag nog veeel vroeger op Gert! hopen dat dan de wind is afgenomen in Hoofddorp en op naar die kwalificatie eisen!