Categoriën

Archief

Goede kür na belabberde start

[Not a valid template]Het Nederlands kampioenschap werd vandaag afgesloten met de kür op muziek. Voor de verandering begonnen onze rubrieken nog wat eerder dan op woensdag en donderdag, waardoor we al rond half zes vanochtend wederom vertrokken richting Hoofddorp. Ik ging vandaag van start met Florencia, terwijl ik met Vorman iets hoger stond in het tussenklassement, in een poging ook met Fien te voldoen aan de kwalificatie-eis van NOC*NSF voor Londen. Zelfs met een haperende start van mijn kür is dat in ieder geval gelukt, we reden 72,5% bij elkaar. Meer dan een derde plaats zat er na de afgelopen dagen toch niet meer in, dus in die zin is de missie geslaagd. Minstens zo belangrijk vond ik zelf dat Florencia er al weer mooier aan stond dan afgelopen donderdag en zich in grote delen van de proef echt goed liet zien.

Het begin van mijn kür was echter wat minder geslaagd. Het volume was dit keer prima, maar het leek alsof Florencia in haar gedachten toch nog terugging naar de kür in Mannheim waar de muziek uit de speakers knalde. Toen ik de middellijn opreed voelde ik de spanning al groeien. Halthouden bleek er even niet in te zitten, waardoor ik begon met een twee, drie en vier op de protocollen. Zeker als je bedenkt dat een kür in onze grade maar tien verplichte onderdelen kent een dramatische start. Op dat moment had het natuurlijk geen zin om daar al te lang bij stil te staan en was het vooral zaak in de rest van de kür alles uit de kast te  halen, en dat is denk ik behoorlijk goed gelukt. Ze was goed actief en het beeld was mooi constant. Al weer een verbetering ten opzichte van woensdag en donderdag. Achteraf zou blijken dat ik nog niet vaak zulke hoge punten voor het technische deel heb gescoord afgezien van het eerste binnenkomen. En dat terwijl we nog geen eigen kür voor haar hebben en ik tijdens de kür nog moest improviseren om uit te komen op de muziek. Wat dat betreft zijn we denk ik zeker nog niet op de top van ons kunnen samen. Ik eindigde dit NK dus als derde, achter Petra van de Sande en Demi Vermeulen. In grade I werd Nicole den Dulk Nederlands kampioen, in grade III Sanne Voets en grade IV Frank Hosmar.

Over tien dagen wordt de laatste observatiewedstrijd gehouden tijdens het CHIO Rotterdam. Daarna wordt het team dat Nederland zal vertegenwoordigen op de Paralympics bekend gemaakt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

1 reactie opGoede kür na belabberde start

  • Ed Kerkhofs

    Profitiat Gert, missie geslaagd op naar CHIO Rotterdam om de rest af te werken,hopenlijk ziet men dan in, dat ze je voor Londen wel degelijk nodig hebben.
    grt.Ed kerkhofs