Categoriën

Archief

Weer een trainingsdag voorbij

[Not a valid template]Het begint wat eentonig te worden, maar ook vandaag was het weer vroeg dag, alhoewel een half uurtje later dan gisteren. De planning was om na te bootsen hoe de voorbereiding op de wedstrijd zou gaan. Dus losrijden en vervolgens naar de wedstrijdbaan om in een lege ring (een deel van) de proef te rijden.
Het losrijden was nogal kort waardoor het eerste deel in de hoofdrijbaan niet helemaal was zoals ik dat graag zou willen. Toen onze zes minuten in de wedstrijdbaan voorbij waren zijn we daar buiten nog even verder gegaan, waarna Vorman uiteindelijk net als de andere dagen weer erg fijn liep. Vanmiddag was al de soundcheck voor de kür op muziek. Ondanks het lange wachten zoals meestal ging dat allemaal voorspoedig en kunnen we vlammen op de laatste wedstrijddag voor ons op maandag.
Morgen is de laatste trainingsdag, maar minstens zo belangrijk  is de veterinaire keuring. Deze begint om tien uur ‘s ochtends en de verwachting is dat wij rond kwart over elf aan de beurt zijn. Iedere dag moeten de paarden bij de controle door onze veterinair Brenda ook al een stuk stappen en draven, dus we verwachten geen problemen, maar toch blijft het wel enigszins spannend. In het verleden was het nogal eens een formaliteit, maar de laatste jaren wordt er gelukkig steeds kritischer gekeken.
Na de keuring is de loting voor donderdag, de eerste wedstrijddag. Petra en ik komen dan aan de start in de grootste groep van het toernooi. Donderdag is voornamelijk de score van belang in verband met het landenteam, maar ook daarbij geldt natuurlijk dat een zo hoog mogelijke klassering het meest gunstig is.
We zijn er denk helemaal klaar voor, en als het weer mee blijft werken zoals tot nu toe zijn de omstandigheden meer dan prima om goed te kunnen presteren. Wordt weer vervolgd…

(foto’s volgen)

1 reactie opWeer een trainingsdag voorbij