Categoriën

Archief

FEI Sports Forum praat over Paralympics

Vandaag was het tweede FEI Sport Forum in het Zwitserse Lausanne bijna geheel gewijd aan de formules voor de paardensport op de Olympische en Paralympische Spelen.
Interessant was het voorstel voor de paardensport op de Paralympics, in Londen de best bezochte en best bekeken Paralympics ooit. De snelle ontwikkelingen bij de aangepaste sport zorgen net als bij de reguliere Olympische Spelen ook hier voor veranderingen.


Een deel van het Nederlandse Paralympische team voor Londen in training in Ermelo, met links bondscoach Jeannette Wolfs en geheel rechts Coby van Baalen Foto Dorli Welp

Voorstellen liggen er nu dat teams uit maximum vier ruiters mogen bestaan – in Londen mochten sommige landenteams een vijfde combinatie afvaardigen – en dat een team ook minimaal één deelnemer uit grade III of IV moet bevatten. Nu is alleen de aanwezigheid van minimaal een deelnemer uit grade I of II verplicht.
Oud-bondscoach Jeannette Wolfs vindt de wijzigingsvoorstellen een zeer goede zaak. “Na het EK in Moorsele 2011 zijn we al eens om de tafel gegaan om de hoeveelheid cijfers in de lagere grades wat te vergroten. Bij slechts tien cijfers telt één fout onmogelijk zwaar. Nu is dat vanaf januari daadwerkelijk veranderd. Dat een team in de toekomst niet meer uitsluitend uit grade I-ruiters mag bestaan – uin de praktijk nu eenmaal degenen met de hoogste scores – en dat alle teams gewoon zijn opgebouwd met vier combinaties, dat vind ik een hele goede zaak. Ik hoop dat deze voorstellen het halen”, zegt Wolfs.

IOC sport-directeur Christophe Dubi benadrukte dat uiteindelijk het IOC beslist over alle voorstellen, maar dat consensus over de gedane voorstellen binnen de eigen sport erg voornaam is.
De internationale bond FEI benadrukte dat er nog van alles gezegd kan worden over de uitwerking van een en ander, tot de voorstellen in november bij de algemene ledenvergadering (General Assembly) ter stemming liggen.

(Bron: www.dvbfoundation.nl, Tekst: Claartje van Andel)

Het is niet meer mogelijk om te reageren.