Categoriën

Archief

Frank wint zilver, Ellen en Nicole buiten de prijzen

Frank Hosmar heeft vandaag de zilveren medaille gewonnen in grade IV. Hij scoorde 71,81%, de Engelse Sophie Wells won het goud met 75,64%. Ellen van den Berg eindigde als tiende, haar proef werd beoordeeld met 65,09%. In grade Ib haalde Nicole den Dulk een score van 68,07%, dat leverde een zevende plek op. Onderstaand het persbericht van de KNHS:

Frank Hosmar rijdt sterke proef in Grade IV

Dressuur

Frank Hosmar verovert zilver

HERNING (KNHS) – In het EK voor para-dressageriders is in Grade IV Frank Hosmar (Haarle) met Alphavilie als tweede geëindigd. Na een spannende strijd hoefden Hosmar en Alphaville alleen hun meerdere te erkennen in de Britse Sophie Wells met Valerius (v. Flemmingh). “We hebben na overleg met mijn coach Adelinde Cornelissen voor een andere wijze van voorbereiding op deze wedstrijd gekozen en dat pakte goed uit”, aldus een stralende Hosmar.

Frank reed een ijzersterke rit in de Grade IV van het EK. “Ik had Alphaville beter voor elkaar dan eergisteren. Nu liep de proef als vanzelf. Ik ben dan ook zeer tevreden”, was de eerste reactie. In de proef toonde Frank hele mooie eenvoudige galopwissels en was de uitgestrekte draf ook een toonbeeld van harmonie. “Jammer dat ik in één van de keertwendingen een klein hakkeltje had, maar dat was mijn eigen schuld. Daar had ik er net iets meer aan moeten blijven rijden. Met de score van 71.810% ben ik dik tevreden, want dat is ruim vijf procent boven mijn eerste wedstrijd op dit EK. Voor die eerste wedstrijd heb ik heel veel aandacht besteed aan de verzameling. Vandaag heb ik samen met Adelinde aan het galopgedeelte veel aandacht besteed en dat pakte heel goed uit, met deze zilveren medaille als resultaat. Zondag wacht ons de Kür en dan zullen we tot het uiterste gaan om een medaille te winnen”, aldus Hosmar.

In deze wedstrijd kwam ook Ellen van den Berg (Uden) met de door haar zelf gefokte Showdiva in de arena. In de proef zat te veel spanning, waardoor er voor deze combinatie niet meer in zat dan een tiende plaats. Een klassering waar de amazone niet tevreden over leek te zijn.

Jacob Melissen, in opdracht van de KNHS

Bekijk hier de uitslag

Bekijk op Paard&Sport.TV een filmpje met Frank Hosmar

Uitslag EK para-dressage grade IV:

  • 1) Sopie Wells (Eng) – Valerius (Flemmingh x Lacros) – 75.643%
  • 2) Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville (Sandreo x Iglesias) – 71.810%
  • 3) Line Kongensgaard (Den) – Laponio (Laurentio x Hohenstein) – 70.024%
  • 10) Ellen van den Berg (Uden) – Showdiva (Havidoff x Saluut) – 65.095%

Foto Frank Hosmar door: www.melissen.net

Het is niet meer mogelijk om te reageren.