Categoriën

Archief

Zilver voor Sanne, Demi en het team buiten de medailles

Sanne heeft vandaag zilver gewonnen in de individuele proef in grade III. Ze moest haar meerdere erkennen in de Duitse Hannelore Brenner, die daarmee revanche nam voor de team test twee dagen eerder. Demi eindigde in grade II buiten de medailles op een vijfde plaats. De rubriek werd gewonnen door de Engelse Paralympisch kampioene Natascha Baker, gevolgd door de Duitse Angelika Trabert en Britta Näpel, waarmee het podium een kopie was van die in Londen.
Het Nederlandse team is eveneens als vijfde geëindigd, in de landenwedstrijd. Helaas is daar op dit moment nog geen complete uitslag van te vinden. Het goud was met afstand voor Groot-Brittanië, gevolgd door Duitsland en Denemarken. Waar we in Londen nog op een haar na het brons misten, lijkt het er dus op dat dit keer het gat met de medailles groter was, maar zolang er geen volledige uitslag beschikbaar is blijft dat gokken natuurlijk.
Morgen wordt de kür op muziek verreden, en daarin komen voor Nederland nog slechts vier combinaties aan de start, Ellen van den Berg heeft zich niet weten te plaatsen voor de kür.

 

UPDATE: Inmiddels is de uitslag van de landenwedstrijd beschikbaar gemaakt, en is hier te vinden.  Het blijkt dat Italië (vrij verassend) vierde is geworden, en Nederland 3% te kort kwam voor de bronzen medaille.

Sanne Voets zet grandiose rit neer

Dressuur

Weer zilver binnengehaald!

HERNING (KNHS) – In de strijd om de individuele medailles bij het EK para-dressage in Grade III zetten Sanne Voets (Berghem) en Vedet PB als eerste starter een proef neer waarop de concurrentie de tanden stuk moest bijten. Ondanks het feit dat door organisatorisch falen de voorbereidingen op de rit van Voets verre van optimaal waren, bereidde de combinatie zich stoïcijns voor en realiseerde een score van 71.927%. Daarmee veroverde ze zilver, achter de Duitse amazone Hannelore Brenner met Woman of the World.

Vanaf het moment dat Voets de piste binnenreed toonde de combinatie een constante vriendelijke aanleuning. In de sterk uitgevoerde stapreprises vielen de takt en regelmaat in positieve zin op en daarbij was de stap groot en veel bodem dekkend. In de galop toonde de combinatie zich sterk en werd iedere galopsprong met veel sprong uitgevoerd. In de draf was er veel impuls, alhoewel in de verruimingen de zuiverheid een aandachtspunt kan zijn. “Ik ben heel erg tevreden hoe we de spanning de baas bleven. Toen ik bij de losrijpiste aankwam om me op de rit voor te bereiden was men nog bezig om de hindernissen van het voorgaande springparcours te verwijderen. Het is dan mooi dat we dat in Nederland op grote wedstrijden hebben mogen rijden, waar dat ons in het verleden ook wel eens is overkomen. Dan weet je hoe je daar mee om moet gaan en dat je je daardoor niet moet laten afleiden. In het laatste half uur heeft bondscoach Joyce Heuitink me intensief begeleid en me sterk gemotiveerd om te blijven rijden. Soms denk ik dat Vedet het uit zichzelf doet, maar het schopje onder mijn kont van Joyce heeft me gestimuleerd om te blijven rijden en te strijden. Met dit resultaat. Ik ben er verschrikkelijk blij mee” aldus Sanne Voets, die lichtelijk geëmotioneerd de wedstrijdpiste verliet, waar veel publiek te vinden is.

Jacob Melissen, in opdracht van de KNHS

Bekijk op Paard&Sport.TV een filmpje met Sanne Voets

Uitslag FEI EK para-dressage Grade III (bekijk hier de volledige uitslag)

  • goud – Hannelore Brenner (Dui) – Women of the World (Walt Disney x Pik Bube) – 72.6105
  • zilver – Sanne Voets (Berghem) – Vedet Pb (Florestan I x Cocktail) – 71.927%
  • brons – José Letartre (Fa) – Warina (v. Weltruhm) – 69.683%

Foto’s Sanne Voets door: www.melissen.net

Demi Vermeulen rijdt zeer goede proef in Grade II

Dressuur

HERNING (KNHS) – Als slot van de EK onderdelen op zaterdag werd de strijd om de medailles in het EK para-dressage Grade II beslist. Voor Nederland reed Demi Vermeulen (Zevenaar) met Vaness een zeer goede proef. De combinatie toonde steeds weer mooie overgangen, Vaness was stil in de aanleuning en ging zeer ontspannen door de baan. De keertwendingen waren van zeer goede kwaliteit en steeds weer was daar de mooie nageeflijkheid.

Kortom, Demi Vermeulen reed een zeer goede proef, alleen dacht de jury daar sterk verschillend over. Zo konden twee waarderingen boven de 70% worden genoteerd, maar ook was er een jurylid die op net 66% bleef steken. Toen de score bekend werd van 68.400% kwamen bij Demi de tranen. “Dit zijn geen tranen van verdriet, maar van boosheid”, was het enige wat de teleurgestelde amazone kon uitbrengen.

Bondscoach Joyce Heuitink daarover: “Ik wil net als anders niet klagen over de jurering. Daarnaast kan ik heel goed relativeren, maar deze waardering begrijp ik echt niet!”

In het landenklassement eindigde Nederland als vijfde, achter winnaar Duitsland. Het zilver ging naar Groot-Brittannië, terwijl Denemarken brons veroverde.

Jacob Melissen, in opdracht van de KNHS

Bekijjk hier de uitslag

Uitslag EK para-dressage Grade II:

  • 1) Natasha Baker (Eng) – Cabral (v. Bujak) – 72.114%
  • 2) Angelika Dr. Trabert (Dui) – Ariva Avanti (Alabaster x Florestan I) – 71.571%
  • 3) Britta Näpel (Dui) – Aquilina (Aquilino x Woerth) – 71.286%
  • 5) Demi Vermeulen (Zevenaar) – Vaness (Onze Fons x Caritas) – 68.400%

Foto Demi Vermeulen door: www.melissen.net

2 reacties aanZilver voor Sanne, Demi en het team buiten de medailles