Categoriën

Archief

Winst op tweede dag EK

Sanne Voets heeft vandaag de team test in grade III gewonnen, ze bleef de Duitse Hannelore Brenner voor. In grade II ging de winst wel naar Duitsland, Angelika Trabert won, Demi Vermeulen eindigde als vierde. Hieronder het persbericht van de KNHS. De grote vraag is echter nog wat de gevolgen zijn voor de tussenstand in het landenklassement, helaas geeft de organisatie daarvan geen overzicht. Engeland gaat aan de leiding, waarschijnlijk gevolgd door Duitsland, maar daarna wordt het lastiger, dus hopelijk wordt er nog een tussenstand gegeven. Morgen komen voor Nederland weer Frank, Ellen en Nicole aan de start voor de individuele proef. Dan vallen de eerste medailles te verdienen, en de resultaten tellen ook weer mee voor het landenklassement. Wordt wederom vervolgd…

Sanne Voets wint para-equestrian grade III

Dressuur

Herning  (KNHS) – Naast de beslissende landenwedstrijden voor de spring- en dressuurruiters kwamen ook de para dressage ruiters in actie. En op donderdag met succes. Sanne Voets (Berghem) reed met Vedet PB de rit van haar leven en zegevierde in Grade III. Een overwinning die nog meer glans krijgt als daarbij bedacht wordt dat zij de Duitse Hannelore Brenner wist te verslaan, die sinds de Paralympics van Hong Kong geen wedstrijd heeft verloren.

“Je weet dat je geen fouten mag maken en dus heb ik er voor gekozen een veilige proef te rijden. Ik vind deze proef best lastig, omdat je pas aan het einde echt aan rijden toekomt. Wat vooral gevraagd wordt is gehoorzaamheid en de stap moet perfect zijn. Voor mijn gevoel stapte Vedet vandaag voor een elf en was hij steeds super in de aanleuning. Ik had het gevoel dat hij exact wist wat hij moest doen en dat ook perfect deed. Voor mij is dit paard goud waard, ook al is hij soms iets apart, maar dat ben ik ook, dus passen we heel erg goed bij elkaar!”, aldus Sanne. Met tranen van blijdschap verliet de amazone de ring en beloonde haar Vedet uitbundig.

De andere para dressage ruiter die vandaag in actie kwam was Demie Vermeulen (Zevenaar). Zij reed in Grande II met Vaness een proef die iets beter had gekund. Vaness had last van spanning, wat ook veroorzaakt werd door de combinatie voor haar, die overhaast de baan verliet. “Daar schrok mijn paard van en kwam er iets van spanning. Daarnaast vond hij het hekje van het jurylid bij B nogal spannend en was het net of hij steeds naar binnen wilde kijken. Dat afgeleid zijn kostte ons de nodige punten. Gelukkig gingen de staponderdelen een stuk beter. Persoonlijk had ik iets meer van deze rit verwacht, maar ik hoop op zaterdag een duidelijk betere prestatie neer te gaan zetten”, aldus Vermeulen, die als vierde in de wedstrijd eindigde.

De wedstrijden voor de para dressage gaan de komende twee dagen door. Op zaterdag kan het landenklassement worden opgemaakt en op zondag komen de beste zeven in iedere Grade in actie tijdens de Freestyle voor de individuele medailles.

Jacob Melissen, in opdracht van de KNHS

Bekijk op Paard&Sport.TV een filmpje met Demi Vermeulen

Bekijk hier de uitslag van de grade II en grade III

Het is niet meer mogelijk om te reageren.