Categoriën

Archief

Goed afgesloten met kür

[Not a valid template]Het klinkt wat eentonig, maar ook vandaag ging het erg fijn met Vorman. We reden een actieve kür die beloond werd met 72,45%. Dit was in Grade II wederom goed voor een overwinning en zorgde in het eindklassement voor een nette tweede plaats. Het waren lange dagen, dus de updates volgen later.

UPDATE: Vandaag was een rustige dag. Het was stukken minder warm, waardoor er minder tijd ging zitten in het koel houden van Vorman. Ik hoefde pas om 15.00 uur van start, waardoor ik me in alle rust kon voorbereiden op de kür op muziek.
Het losrijden voelde zowel bij Miranka als bij mij anders als anders. Vorman deed goed haar best maar het was net alsof ze moe was. We deden veel oefeningen in stap en maakten haar in de laatste minuten lekker scherp aan de hulpen.

De kür liep ze goed. Ze was lekker actief en daardoor liep ik in het eerste stapgedeelte iets voor op de muziek. Met wat improviseren kwam ik later weer goed uit en kon ik fijn voorwaarts blijven rijden. De schouderbinnenwaarts en het wijken gingen al weer beter als op het NK in Hoofddorp. Dat is ook niet zo gek natuurlijk, gezien het feit dat ik nog niet veel gelegenheid heb gehad om dit te oefenen na de blessure aan mijn rug. Eenmaal terug op stal bleek waarom Vorman toch wat anders voelde als anders. Het bleek geen vermoeidheid maar hoge nood te zijn, ze stond amper op stal toen ze begon te plassen.

Met een score van 72,45% was ik erg tevreden. In Grade II was dat wederom een overwinning waard, en in het eindklassement overall nog altijd goed voor een tweede plaats. Eén van de jury’s heeft ons ook gejureerd tijdens het NK en vond ons in die korte periode alweer enorm verbeterd, een mooie opsteker. De komende week trainen we rustig verder in aanloop naar de trainingstweedaagse van het EK team op 12 en 13 augustus.

1 reactie opGoed afgesloten met kür