Categoriën

Archief

Wederom mooie proef met goed resultaat

[Not a valid template]We moesten vandaag nog wat meer moeite doen om Vorman door de hitte te helpen gedurende de dag, maar uiteindelijk was het resultaat in de ring nog wat beter dan gisteren. Na het behalen van de laatste benodigde kaderscore gisteren hadden we vandaag de ruimte om wat dingen uit te proberen. Het leverde een score op van 69,8%, en wederom een eerste plaats in mijn grade en tweede overall. Later een uitgebreider verslag.

UPDATE: Voordat we konden gaan rijden, wederom aan het eind van de dag, was het vooral zaak om te proberen Vorman de tropische temperaturen zo goed mogelijk te laten doorstaan. Buiten was het 35 graden, maar in de tent was het nog warmer doordat daar geen wind stond. We vonden op het parkeerterrein een plekje in de schaduw op achter een vrachtwagen en lieten Vorman daar zo lang mogelijk van het lichte briesje genieten.

Om 19.30 was het tijd voor de tweede proef van de wedstrijd. Het weer werkte goed mee. Rond 19.00 uur begon het flink te waaien en werd het een stukje frisser. We reden Vorman wat korter los dan gewoonlijk zodat ze het niet te warm zou krijgen. Bij Miranka zag het er goed uit. Vorman leek geen last te hebben van de warmte, ze deed goed haar best en maakte zich mooi klein. Ook bij mij gaf ze een goed gevoel, nog wat beter als gisteren. Ze was lekker actief, los in het lijf en ik kon haar mooi bij elkaar rijden.

De individuele test vind ik altijd lastiger als de teamtest, omdat er veel stap oefeningen gevraagd worden en er daardoor minder ruimte is om lekker actief naar voren te rijden. We hebben de laatste tijd echter veel aandacht geschonken aan de stap en ik wilde vandaag meer risico nemen dan voorheen. Het maakte dat de stap mooier actief was en ze beter bovenin bleef lopen. Ze was mooi gesloten en de oefeningen gingen goed. Even werd ze wat te heet en dribbelde te weg, dus we blijven hier flink op door oefenen.

De proef ging verder goed. Vorman was niet onder de indruk van de wapperende vlaggen en spandoeken die flink bewogen en we reden een score van 69,8%. Zoals al eerder gezegd zorgde dat voor een overwinning in Grade II en een tweede plaats overall.

3 reacties aanWederom mooie proef met goed resultaat