Categoriën

Archief

Met mooie overwinning terug in A-kader

Vorman en ik bij stal Meerdonk 2013Aan het einde van de hete dag reed ik met Vorman een goede proef, goed voor 69,44%. Vier jury’s gaven een score van boven de 70, maar helaas drukte één jury het resultaat met een score van 65. Hoe dan ook was het ruim voldoende voor onze terugkeer in het A-kader. Later een uitgebreider verslag.

UPDATE: Het was gisteren nogal laat geworden, vandaar dat nu de update verschijnt.

De dag van gisteren verliep goed. Het was warm, en we hadden veel werk om Vorman daar zo min mogelijk last van te laten hebben. In de gang stond een fijn windje, dus hebben we bijna de hele dag voor de stal gebivakkeerd zodat de staldeur van Vorman open kon blijven en ze met haar hoofd in de wind kon staan. En natuurlijk veel sjouwen met emmers water, en gelukkig werd er door de organisatie ook goed op toegezien dat alle paarden altijd voldoende water hadden.

We hoefden pas ‘s avonds laat te rijden, en hoewel dat soms niet altijd fijn is voor ons kwam dat nu juist goed uit. De ergste hitte was al wel wat weggetrokken maar met een temperatuur van 30 graden was het nog altijd behoorlijk warm om te rijden. Het plan was dan ook haar kort los te rijden zodat ze niet teveel last zou hebben van de hitte en het ongedierte. Helaas viel dat plan enigszins in het water doordat het programma uitliep, en het ook niet duidelijk was hoeveel tijd men nodig zou hebben voor het ombouwen van de ring van 20×60 naar 20×40. Uiteindelijk werd het een kwartier later dus moesten we alsnog langer losrijden dan we hadden gewild.

Vorman voelde fijn, bij zowel Miranka als bij mij. Ondanks de hitte was ze mooi actief en deed ze goed haar best. We gingen dan ook vol goede moed de ring in. De proef was fijn, ik wilde haar nog wat meer bovenin en actief houden en dat is gelukt. De keertwendingen konden misschien nog wat beter maar de middendraf ging juist erg goed. We kwamen tevreden de ring uit en behaalden een score van 69,44%, ruim voldoende voor een eerste plaats.
4 juryleden beoordeelden de proef met score’s van over de 70%, maar zoals hierboven al gezegd haalde het 5e jurylid de score omlaag met een percentage van 65. Gelukkig behaalde ik bij de ervaren internationale juryleden, waaronder de belg Marc Urban die ook op het EK zal jureren de hoogste percentages. We waren uiteraard graag over de 70% gegaan, en dat is nog steeds niet onmogelijk dus vandaag gaan we daar weer voor.

De score van 69,44% was in Grade II dus goed voor de eerste plaats, en in het tussenklassement van alle grade’s sta ik nu op de tweede plaats. Vanavond starten we opnieuw laat, om 19.29. Het wordt warmer als gisteren en er zitten ontzettend veel muggen en dazen. We gaan er weer voor zorgen dat Vorman er zo min mogelijk last van heeft en we zo fit mogelijk aan de start kunnen verschijnen.
Zoals de titel al vermeld ben ik met deze score ook weer terug in het A-kader. Daar zat ik jaren in met Vorman, maar doordat ik vanwege mijn blessure een tijd geen wedstrijden heb kunnen rijden kon ik niet op tijd voldoen aan de eisen om het kaderlidmaatschap wederom te verlengen. Daarop werd ik helaas onmiddellijk uit het kader gezet.  Tijdens de wedstrijd in Almere en op het NK had ik al drie keer boven de 69% gescoord, alleen ontbrak de benodigde internationale score nog, en daar heb ik gisteren bij de eerste mogelijkheid meteen weer aan voldaan.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen. Helaas lijkt mijn fototoestel de geest te hebben gegeven, ik ben druk doende om hem weer aan de praat te krijgen, maar het kan dus zijn dat de verslagen helaas fotoloos blijven, althans wat foto’s van het rijden betreft.

8 reacties aanMet mooie overwinning terug in A-kader