Categoriën

Archief

Kadercriteria aangescherpt

[Not a valid template]De KNHS heeft middels onderstaand persbericht bekend gemaakt dat vanaf 1 januari de scores om in een kader te worden opgenomen opnieuw worden verhoogd. Voor mij betekend dit dat ik met Vorman opgenomen wordt in het B-kader.

ERMELO (KNHS) – In overleg met bondscoach Joyce Heuitink zijn de kadercriteria voor de Para Dressuur aangescherpt. Opname in het Paralympisch kader is per 1 januari 2014 een feit wanneer binnen zes maanden drie keer een score van 70% is behaald.

Deze scores dienen op minimaal twee verschillende evenementen behaald te zijn, waarvan één score op een internationale wedstrijd. Voor opname in het B-kader geldt hetzelfde, maar dan zijn de minimale scores 68%.

De Para Dressuursport heeft de laatste jaren een enorme professionaliteitsslag gemaakt. Er worden meerdere evenementen georganiseerd, op nationaal en internationaal niveau, en de groep ruiters/amazones wordt groter. Steeds meer ruiters/amazones voldoen aan de criteria om toe te treden tot het Paralympisch of B-kader.
Kaderleden dienen sterk genoeg te zijn om ons land te vertegenwoordigen op een kampioenschap. Daarom is het van belang de kwaliteit van de kaders op peil te houden zodat de kaderleden zo optimaal mogelijk getraind en begeleid kunnen worden.

De combinaties zijn over een periode van de afgelopen 9 maanden getoetst aan de nieuwe kadercriteria. Op grond hiervan zijn de kaders per 1 januari 2014 als volgt samengesteld:
Paralympisch Kader:
Nicole den Dulk (Elen, België) – Grade IB – Fifty Fifty (v.Florestan I)
Frank Hosmar (Haarle) – Grade IV – Alphaville NOP (v.Sandreo)
Demi Vermeulen (Zevenaar) – Grade II – Vaness (v.Onze Fons)
Sanne Voets (Berghem) – Grade III – Vedet PB NOP (v.Florestan I)
B kader:
Tessa Baaijens-de Vrie (Goes) – Grade III – Riana (v.Darlington)
Gert Bolmer (Den Ham) – Grade II – Vorman (v.Jaromir)
Rixt van der Horst (Grou) – Grade II – Uniek (v.Gribaldi)
Sabine Peters (Cuijk) – Grade IV – Paroseka (v.Polytraum)
Annemarieke Roling (Kropswolde) – Grade III – Ricochet (v.Flemmingh)

Het is niet meer mogelijk om te reageren.