Categoriën

Archief

Niet naar Zuidwolde

Het zou zo leuk zijn geweest om eens een heel winterseizoen positieve berichten te kunnen plaatsen op deze website, maar dat zit er opnieuw niet in. Het is om gek van te worden.

Eerder was mijn ‘reservepaard’ Zenith al niet helemaal fit. Hij was niet lekker en had flink dikke benen. We baalden er goed van, maar het blijkt nu dat we er daarmee goed vanaf zijn gekomen.
Ik heb de afgelopen dagen al meer gehoord dat er paarden niet in goede doen zijn. Sommige hebben vooral dikke benen en zijn wat sloom. Er zijn er ook met koorts, en helaas lijkt Vorman er daar één van te worden.

Gisteren had ook zij dikke benen en zat ze duidelijk niet lekker in haar vel. Vandaag was ze echt sloom en bleek dat ze verhoging had. Veel meer dan rust geven kunnen we niet doen. Het is onmogelijk om morgen op wedstrijd te gaan.
Ten eerste is Vorman gewoon echt niet fit en zou het voor haar gewoon niet eerlijk zijn om nu gereden te worden, laat staan een behoorlijk lange reis af te moeten leggen.

Het is de tijd van het jaar, en blijkbaar zijn er meerdere paarden ziek door het gehele land. Wellicht overbodig maar om onrust te voorkomen: het is geen rhino of ander ‘ernstig’ virus, het komt alleen precies op het verkeerde moment. Er zit dus niet anders op dan te hopen dat Vorman snel weer opknapt, en ik wens de combinaties die morgen wel aan de start kunnen verschijnen natuurlijk veel succes.

11 reacties aanNiet naar Zuidwolde